JURIŠ NA ZLATO: Leteća Ivana cilja tron!
Foto: Dado Đilas

Najbolja srpska atletičarka Ubola sedmicu iz prve

JURIŠ NA ZLATO: Leteća Ivana cilja tron!

Ostali sportovi -

Španovićeva već u prvoj seriji ostvarila plasman u finale Evropskog prvenstva i pokazala svim rivalkama da je najveći favorit za zlatnu medalju

Srpska kraljica u kraljici sportova Ivana Španović skakaće večeras u finalu Evropskog prvenstva i pokušati da odbrani šampionsku titulu. Ako je suditi prema kvalifikacijama - na veoma dobrom putu je da to i učini.Jedan skok bio je dovoljan Ivani juče da ispuni normu za finale, ali i da rivalkama pokaže u kakvoj formi dočekuje bitku za medalje. Daljina od 7,03 metra svakako je za poštovanje.- Spremna sam, prosto osećam. Lepo je skakati pred domaćom publikom, to je izuzetna prednost i sigurno ću to iskoristiti. Nije nešto što me demotiviše ili opterećuje. Nema razloga. Svima hvala, prelepo zvučite na tribinama, sve izgleda super i mnogo sam srećna što sam deo ovoga - rekla je Ivana, a kada smo je zamolili da nam kaže koliki će od sutra biti državni rekord, uz osmeh je poručila:- Eh, pa sad. Ne mogu sve da vam pričam. Ima nekoliko devojaka kojima prija staza kao i meni. Neće biti samo jedna koja će skakati oko sedam metara. Biće zanimljivo i radujem se što ću biti u prilici da budem ta (smeh) koja se bori zlato.

Podrška kolegiASMIRE, TI SI ŠAMPION. NE DAJ SE!Imala je Ivana poruku i za kolegu iz reprezentacije Asmira Kolašinca, koji je, dok je ona skakala, bacao kuglu i nije prošao u finale.- Malo me je to poremetilo. Krivo mi je, razumem ga. Svi mi drugačije reagujemo na određene okolnosti. On je veliki šampion i to je pokazao mnogo puta, jedan peh nije nešto što treba da ga poljulja.

G. F.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Kurir obarao rekorde na Atletskom EP u Areni

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track