OLIMPIJSKI ŠAMPIONI PONOVO NA OKUPU: Vaterpolisti Srbije počinju sa treninzima pred meč sa Nemačkom
Foto: Dado Đilas

Delfini dominiraju Svetskom ligom

OLIMPIJSKI ŠAMPIONI PONOVO NA OKUPU: Vaterpolisti Srbije počinju sa treninzima pred meč sa Nemačkom

Ostali sportovi -

Reprezentativci Srbije će se okupiti na treningu u bazenu Zavoda za sport i medicinu sporta u Košutnjaku, kako bi trenirali pred duel sa Nemačkom u Svetskoj ligi.

Posle duela sa Rumunijom u Kragujevcu u prvom kolu kvalifikacionog dela Svetske lige, selektor Dejan Savić će okupiti sve igrače koji su osvojili olimpijsko zlato u Riju. Sve osim, naravno, Živka Gocića i Slobodana Nikića koji su završili sjajne reprezentativne karijere.

Na treningu će biti: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić, Filip Filipović, Duško Pijetlović (Pro Reko), Sava Ranđelović i Nemanja Ubović (Breša), Stefan Mitrović (Ferencvaroš), Milan Aleksić, Andrija Prlainović (Solnok), Branislav Mitrović, Miloš Ćuk (Eger), Nikola Jakšić i Đorđe Lazić (Parizan), Strahinja i Viktor Rašović (Barseloneta).

- Na ovaj način ulazimo u sezonu u kojoj je glavni cilj Svetsko prvenstvo. Dobro je da se malo vidimo, da radimo i igramo. Drago mi je što ćemo igrati u Zrenjaninu jer na taj način nastavljamo praksu da se predstavimo gradovima u Srbiji - rekao je selektor Dejan Savić.

Upravo je selektor Savić bio inicijator sjajne ideje prošle godine kada je organizovana "Turneja šampiona". Tada je vaterpolo reprezentacija igrala u Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu, a organizovana je i poseta Kosovu i Metohiji.

- Kada smo bili na Zlatiboru, trenirali smo u novom bazenu u Užicu. Žao mi je što pred Rio zbog hladne vode nismo sa Mađarima igrali u Smederevu. Imali smo turnir u Boru, igrali i u Šapcu, Subotici, Kruševcu. I uvek je bilo prelepo, videli smo koliko navijači cene ono što radimo, ali to je i obaveza za nas -dodaje Savić.

Utakmica između Srbije i Nemačke na programu je u utorak od 18 časova u Zrenjaninu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track