NOVI AMERIKANAC U BEOGRADU: Luis Kindl novi kvoterbek Vukova
Foto: Bluedeathvalley.com

Prvi izlet u Evropu

NOVI AMERIKANAC U BEOGRADU: Luis Kindl novi kvoterbek Vukova

Ostali sportovi -

Dvadesetpetogodišnji Amerikanac Luis Kindl predvodiće napad Vukova u predstojećoj prvoligaškoj sezoni.

Nakon prekida saradnje s prošlogodišnjim najboljim kvoterbekom Prve lige Srbije Džonom Uribeom, uprava najtrofejnijeg kluba u Srbiji ugovorila je saradnju s još jednim igračem iz SAD.

Luis Kindl (eng. Lewis Kindle) rođen je 1991. godine u Atlanti, a igračku afirmaciju na pozicij kvoterbeka stekao je 2009. godine, zaigravši za ekipu Državnog univerziteta Severna Karolina „A&T Aggies” (eng. North Carolina Agricultural and Technical State University). Te godine bio je rezervni kvoterbek u većem delu sezone, ali je podigao očekivanja trenera i saigrača nakon što je u dve završne utakmice bio starter, prebacivši 424 jarde i postigavši dva tačdauna.

Zbog povrede je preskočio celu narednu godinu, ali je zato 2011. u njegovoj biografiji upisana kao najuspešnija do sada. Te godine je s njim na terenu ekipa napredovala, ostvarila četiri pobede više nego 2010. godine. Igrao je u svih 11 utakmica u sezoni kao startni kvoterbek, prebacivši 2.020 jardi, što ga je svrstalo na listu četiri najuspešnija kvoterbeka u istoriji univerziteta! Pored toga, dao je 16 tačdauna i ostvario 11 interspecija.

Luis Kindl u svojoj igračkoj biografiji ima upisano 3.715 prebačenih jardi, 21 postignut tačdaun, 26 interspecija. Njegov rejting efikanosti iznosi 113,77, što ga svrstava među pet najboljih svih vremena na passing listi ekipe „A&T Aggies”.

Tome se dodaje i 310 kompletiranih pasova i 562 pokušaja, čime je našao mesto među četiri najbolja igrača u istoriji tima s Državnog univerziteta Severna Karolina.

Posle nekoliko učešća na traj-autima u Kanadskoj fudbalskoj ligi (CFL), Luis je dobio priliku da zaigra van severno-američkog kontinenta, a njegov prvi „izlet” u Evropi upravo je aktuelni srpski vicešampion.

O svom dolasku u Vukove, Kindl je rekao:

"Veoma sam uzbuđen što sam pronašao novi dom u Beogradu. Zahvalan sam Vukovima što su mi pružili priliku da igram fudbal ove sezone. Izabrao sam njih jer imamo mogućnost da odigramo sjajnu sezonu. Raduje me što sezona počinje i što sam deo srpske kulture."

SBB Vukove prva takmičarska utakmica u novoj prvoligaškoj sezoni očekuje narednog vikenda, a protivnik će biti ekipa Maridian Indians iz Inđije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track