FETEL POSLE POBEDE NA VN AUSTRALIJE: Imao sam sreće
Foto: Reuters

Zadovoljan i srećan

FETEL POSLE POBEDE NA VN AUSTRALIJE: Imao sam sreće

Ostali sportovi -

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je posle današnje pobede na trci za Veliku nagradu Australije da je imao sreće što je Luis Hamilton po povratku na stazu iz boksa ušao u gužvu, kao i da ove sezone u šampionatu Formule jedan ima nameru da se bori za titulu.

"Ima mnogo do kraja, ali u ovom trenutku posle pobede, ceo tim je izuzetno zadovoljan i srećan. Nisam bio u potpunsoti zadovoljan startom, bilo je proklizavanja, ali sam pokušao da zadržim pritisak na Luisu i da nagovestim da sam tu i da ću se boriti, kao što ću se boriti do kraja šampionata. Delimično sam imao i sreću što je Luis po povratku na stazu upao u gužvu", rekao je Fetel.

Četvorostruki svetski šampion je na stazi u Albert parku došao do prve pobede još od Velike nagrade Singapura 2015. godine i 43. pobede u karijeri. On je trku završio za sat, 24 minuta i 11,670 sekundi.

"Dobar bolid je napravljen, svaka čast konstruktorima. Može da se pritiska do kraja, iako su pneumatici mali problem, ali može da se napada", rekao je Fetel.

Fetel je tako doneo svom timu prvi trijumf na otvaranju sezone posle šest godina - kada je Fernando Alonso bio najbolji u Melburnu.

"Neverovatno. Ovo je bio odlična trka. Bila je delimično luda, ali u pozitivnom smislu naravno. Zaista sam srećan što sam video navijače po stazi sa zastavama Ferarija", rekao je Fetel.

Drugoplasirani Hamilton rekao je da je na početku trke imao problem s prijanjanjem bolida.

"Čestitam Ferarija i Fetelu na pobedi. Imao sam dosta problema s prijanjanjem bolida na početku i zato sam morao u boks ranije. On je to iskoristio i još jednom mu čestitam. Lepo je videti vas sve ponovo, drago mi je što je sezona počela", rekao je Hamilton.

Njegov timski kolega Valteri Botas, koji je zauzeo treće mesto, srećan je zbog debija u Mercedesu.

"Sve je bilo dobro, bolid je bio odličan i zaista sam srećan zbog prvog nastupa u Mercedesu. Crveni bolid (Ferari) je danas bio prebrz za nas", rekao je Botas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track