TVRDA BOSANSKA GLAVA Klinac iz BiH za 35 sekundi razbio 111 blokova i postavio Ginisov rekord VIDEO
Foto: Printskrin/Jutjub

Ušao u istoriju

TVRDA BOSANSKA GLAVA Klinac iz BiH za 35 sekundi razbio 111 blokova i postavio Ginisov rekord VIDEO

Ostali sportovi -

Mladi tekvondista iz Bosne Kerim Ahmedspahić (15) postavio je novi Ginisov rekord pošto je glavom razbio 111 građevinskih blokova za 35 sekundi!

- U pitanju je razbijanje ploča glavom sa saltom unapred u svega jednom minutu. Dojučerašnji rekord je bio 91 ploča za minut, a ja sam postavio novi rekord. Moj novi rekord je postavljen za svega 35 sekundi, a razbio sam 111 ploča. Dva meseca sam se intenzivno pripremao tako da sam se nakon obaranja rekorda prilično dobro osećao - rekao je mladi Ahmedspahić.

S obzirom da je mladi Kerim sve učinio glavom, na pitanje kakvo je bilo njegovo zdravstveno stanje nakon ovog podviga, te da li je osećao neke posledice, odgovorio je.

- Nisam imao nikakvih problema. Sve se super završilo. To su ploče debljine oko pet centimetara. One uglavnom služe u građevinske svrhe, koriste se za izgradnju stepenica i slično. Bilo je trenutaka kada pomisliš da ćeš možda odustati, ali sam bio siguran u sebe i svoje treninge. Svi u klubu smo bili sigurni da ću uspeti u svojoj nameri - ističe mladić iz Breze.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track