Najnovije vesti

TEMPIRANJE FORME ZA SRBIJA OPEN: Reprezentacija u Žablju odradili prve pripreme u novoj sezoni
Foto: GAS

Nova iskušenja

TEMPIRANJE FORME ZA SRBIJA OPEN: Reprezentacija u Žablju odradili prve pripreme u novoj sezoni

Ostali sportovi

Najbolji srpski golferi tokom prošle nedelje odradili su u Žablju prve pripreme za novu sezonu, u kojoj ih očekuju nova iskušenja.

Sa reprezentativcima Srbije radili su Vladimir Simeunović, kao i Uroš i Aleš Gregorič. Pojedini srpski golferi već su ove sezone odigrali nekoliko turnira, ali su se priključili na terenima u Žablju reprezentativnim saigračima.

Sa trenerima nacionalnog tima, između ostalih, radili su Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević, Marko Jokić, Sergej Stojiljković, Luka Jovanović, Jana Marinović i Jelena Lainović.

-Uslovi za trening su bili dobri. Radili smo video analizu tehnike sa svim igračima već prvog dana, tako da smo pokušali da korigujemo ono što smo primetili kao nedostatke. Naravno, pored toga, radili smo i veliki broj vežbi za kontrolu distance kod pata i udaraca od 50 do 100 metara, koji su bili lošiji deo kod većine igrača u prvoj rundi na terenu. Igra iz peska je nezaobilazni deo na kojem radimo na svakim pripremama, pa tako i na ovim – istakao je Simeunović.

Trener golf reprezentacije Srbije naglasio je da je sa svim golferima razgovarao o njihovim planovima i tome na kojim turnirima će nastupiti u narednom periodu. Plan je da većina igra SLO am tur, a zatim prvo kolo Srpskog amaterskog tura, koji se boduje za svetsku listu. Svi golferi će se ponovo okupiti u maju, kada će igrati Srbija Open.

-Cilj nam je da tempiramo formu prvo za Srbija Open, gde očekujemo mnogo inostranih igrača i izuzetno jaku konkurenciju. Onda nas čeka i najvažnije timsko takmičenje u ovoj sezoni za muški deo tima – Evropsko amatersko timsko prvenstvo, divizije II u Mađarskoj i Evropski timski šild za dame u Bugarskoj – otkrio je Simeunović.

SLO am tur, na kojem će srpski golferi proveriti svoju formu posle priprema, na programu je od 31. marta do 2. aprila, da bi vikend kasnije igrali prvo kolo Srpskog amaterskog tura.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...