Bolt: Samo otac ne veruje u mene

Najbrži čovek na svetu otkriva

Bolt: Samo otac ne veruje u mene

Ostali sportovi -
Majka ima dosta poverenja u mene, za razliku od oca koji mi stvara pritisak, kaže Bolt

Najbrži čovek na planeti Jamajčanin Jusein Bolt rekao je da uoči takmičenja ne voli mnogo da razgovara sa roditeljima, posebno sa ocem koji nema previše poverenja u njega.

"Majka ima dosta poverenja u mene, za razliku od oca koji mi stvara pritisak. Kada sam nedavno u Ostravi trčao na 100 metara 10,04, zvao me je da pita šta nije u redu. Rekao sam mu da se smiri i da nije toliko ozbiljno", otkrio je Bolt.

Već na sledećoj trci u Rimu, Bolt je bio ubedljiv i sa 9,76 postigao najbolje vreme u sezoni.

"Nazvao sam ga posle toga i bio je oduševljen. Rekao je, konačno, hvala Bogu! On je jednostavno takav, ne veruje baš u mene", dodao je Bolt.

Jedan od glavnih konkurenata na OI u Londonu biće mu kolega iz reprezentacije Johan Blejk, koji je prošle godine na Svetskom prvenstvu u Daegu iskoristio Boltov prestup i osvojio zlatnu medalju.

"Blejk zaista želi da me pobedi, ali za mene on je samo još jedan u nizu sprintera. Nisam zabrinut, znam za šta sam sposoban i sve što moram da uradim je da izađem na stazu. Želim da na kraju Olimpijskih igara u Londonu dođem na pres konferenciju i kažem svima - gledate u živu legendu", zaključio je Bolt.

Bolt je pre četiri godine na Igrama u Pekingu postao šampion na 100 i 200 metara, kao i u štafeti 4X100 metara postavljajući svetske rekorde u svim disciplinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track