Pitali su Ivanu Španović da li sebe smatra seks-simbolom: Evo šta je odgovorila
Foto: Dado Đilas

Najbolja atletičarka Evrope o sebi

Pitali su Ivanu Španović da li sebe smatra seks-simbolom: Evo šta je odgovorila

Ostali sportovi -

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović u intervjuu za časopis Original otvoreno je govorila o brojnim segmentima iz života u sportu, ali i van njega.

Za sebe kaže da je teška osoba koja uživa u svakom trenutku života.

"Vrlo rano sam otkrila da sam teška individua i da bolje učim na greškama koje sama osetim tokom rada. Samu sebe svakodnevno izazivam psihofizički i tu se krije moja motivacija i želja za konstantnim dokazivanjem i napretkom. Svi usponi i padovi koje sam doživela tokom karijere učinili su da budem istrajna kada je teško i da budem zahvalna u momentima uspeha i sreće."

Španovićeva je odlučila da živi u Srbiji iako su neke moćnije države želele da je "kupe".

"Skoro 15 godina sam sa svojim trenerom radila i veoma skromnim uslovima koji čak nisu bili ni prilagođeni sportu kojim se bavim. Bilo je vrlo teško ispoštovati plan i program do kraja, ali smo imali podršku saveza, sponzora, mojih roditelja, pa smo ipak pronalazili način. Novac nijednog trenutka nije bio razlog mog bavljenja sportom, nego isključivo ljubav. Zbog te ljubavi, ali i sada već vrhunskih uslova za rad u Srbiji gde dam odlučila da živim, mogu slobodno da kažem da svoje snove ostvarujem. Moja odluka da ostanem u Srbiji pored ponuda iz inostranstva je, ipak, neka vrsta potvrde da sam svesna stanja i problema sa kojima se svakodnevno suočavamo."

Ivana je servirala sjajan odgovor i na pitanje da li je teže stići do vrha ili na njemu ostati.

"Ja još stremim ka vrhu i nije nimalo lako. Kako će biti kad tamo stignem, znaću uskoro! Zasad su moji motivi i ambicije još veliki i dok svoj cilj ne ostvarim, ne mogu drugačije da razmišljam."

Kao i svaka mlada, lepa i uspešna devojka Ivana je veoma lako mogla da postane seks-simbol, odnosno postojala je opasnost da njene prave vrednosti ne izbiju na videlo.

"Nikada nisam sebe doživljavala tako. Vrlo sam svesna sebe i svog izgleda. Uz titulu najboljih često se bez ikakve potrebe pripisuju i drugi epiteti. Ono do čega mi je uvek i jedino stalo je da pokažem svoj kvalitet. Atletika jeste postala mnogo atraktivnija za gledanje zbog lepih devojaka. Nije tajna da su atletičarke zgodne i ženstvene, ali kada se tome doda činjenica da su u nekim stvarima bolje od muškaraca, to onda daje posebnu draž i lepotu."

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: Evo šta je Ivana Španović "preletela" zlatnim skokom od 7, 24m!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track