SPEKTAKL U BEČEJU:  Sve spremno za duel vaterpolista Srbije i Slovačke
Foto: Waterpoloserbia.org

Svetska liga

SPEKTAKL U BEČEJU: Sve spremno za duel vaterpolista Srbije i Slovačke

Ostali sportovi -

Poslednju utakmicu A grupe Svetske lige protiv Slovačke reprezentacija Srbije odigraće u Bečeju 11. aprila sa početkom u 17 sati.

Tako će posle Kragujevca i Zrenjanina još jedan grad u Srbiji u ovosezonskom ciklusu Svetske lige biti u prilici da ugosti aktuelne olimpijske, svetske i evropske šampione.

Na radost svih Bečejaca, ulaznice za duel sa Slovacima će biti besplatne i moći će da se preuzmu u SC "Đorđe Predin - Badža". Zbog velikog interesovanja, organizatori su poručili navijačima da što pre rezervišu svoja mesta, a u opticaju će biti oko 750 besplatnih karata.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić izrazio je veliku zahvalnost predsedniku opštine Bečej Draganu Tošiću koji je prihvatio organizaciju ove utakmice i potom dodao:-Verujem da nas očekuje pravi spektakl iako igramo u podmlađenom sastavu. Srećni smo što nacionalni tim ponovo igra u gradu vaterpola, da posetimo na dane kada je centar vaterpolo Evrope bio Bečej, kad su najboji vaterpolisti igrali u Bečeju i pronosili slavu ovog grada. Ovde smo i da pokažemo da Vaterpolo savez Srbije nije zaboravio na Bečej.

Krivokapić je izrazio nadu da će Bečej ponovo postati prvoligaš i pozvao publiku da pruži podršku izabranicima selektora Dejana Savića:- Prošlu utakmicu smo igrali u Zrenjaninu, tražila se karta više i siguran sam da će tako biti i u Bečeju. Politika saveza je da reprezentacija što više utakmica igra van Beograda da publika širom Srbije ima priliku da vidi naše zlatne momke uživo. Osvojili sve što može osvojiti i trudićemo se da u budućnosti ostvarujemo ovakve rezultate. U tome smo imali značajnu pomoć države i nadamo se da će ona biti još veća jer to naš vaterpolisti zaslužuju - konstatovao je Krivokapić.

Konferenciji za medije koja je upriličena zgradi opštine Bečej u ime Vaterpolo saveza prisustvovao je i Darko Udovičić koji je tom prilikom istakao: - Odigravanje ovakvih utakmica u Bečeju je nešto što vaterpolu treba. Nadam se da ćemo i na ovaj način ponovo reanimirati vaterpolo klub u ovom gradu i da će u godinama pred nama vaterpolo u gradu na Tisi sijati punim sjajem. Ovo će biti jedinstvena prilika da Bečejci vidi apsolutne vladare planete. Iako igramo u izmenjenom sastavu reprezentacija Srbija je navikla naciju na pobede. Još jedno želim da izrazim zahvalnost ljudima iz opštine Bečej i SC Đorđe Predin - Badža na gostoprimsztvu. Jedva čekamo da meč počne, a selekcija Srbije u Bečej dolazi na dan utakmice - rekao je Udovičić. Član veća za sport i omladinu opštine Bečej Dejan Terzić poželeo je mnogo uspeha srpskim vaterpolistima i potom poručio:

- Mnogo sam srećan, kao i verujem svi Bečejci, što je baš naš grad odabran za domaćina ove utakmice sa Slovačkom. Vaterpolo je svetionik po kome se prepoznaje Srbija, a nadam se da će se naši vaterpolisti u Bečeju osećati kao kod kuće. Bečej je opština koja je poznata po vaterpolu, naši građani kao veliki ljubitelji vaterpola. Maksimalno ćemo se podruditi da budemo dobri domaćini.Prema rečima Dejana Stanojeva direktora SC Đorđe Predin - Badža sve je spremno za odigravanje utakmice koja je na programu u utorak:- Kao direktor ovog sportskog centra imam odličnu saradnju sa Vaterpolo savezom Srbije. Godinama se završnica Kupa održavala u Bečeju, ovog puta to je bilo u Nišu, ali ova utakmica sa Slovačkom je velika stvar. Ljudi u Bečeju vole u vatepolo, imamo mnogo dece koja treniraju. Vaterpolo se budi i nadamo se ćemo što pre izboriti plasman u Prvu ligu. Svi u Bečeju nadamo se pobedi protiv Slovaka i još uspešnijoj saradnji sa Vaterpolo savezom Srbije u budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track