Najnovije vesti

Savić: Obaveza vaterpolista Srbije je što bolji rezultat
Foto: Dado Đilas

Svetska liga

Savić: Obaveza vaterpolista Srbije je što bolji rezultat

Ostali sportovi

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da njegova ekipa u svakoj utakmici ima obavezu da pruži maksimum i da ostvari što bolji rezultat, pa tako i u predstojećem meču protiv Slovačke u Svetskoj ligi.

"Obaveza je uvek ista. Kvalitetan pristup utakmici, davanje maksimuma i što bolji rezultat. Ovaj sastav je mlad, osim Jakšića nema nikoga iz olimpijskog tima. Prilika da se pokažu u pravom svetlu, ali je mnogo važnije što ćemo imati ukupno pet treninga", rekao je Savić, navodi se na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterpolisti Srbije u utorak od 17 časova u Bečeju igraju protiv Slovačke, utakmicu poslednjeg kola Grupe A u Svetskoj ligi.

Ekipa je kompletna, a juče je manjim intezitetom trenirao Jakšić koji ima probleme sa leđima.

Golman Srbije Lazar Dobožanov rekao je da je predstojeća utakmica prilika da se mlada ekipa pokaže.

"Kao i uvek, bez obzira na sastav, idemo na pobedu. Meni je zadovoljstvo i čast što ću za reprezentaciju igrati u rodnom gradu. Nadam se velikoj podršci sa tribina", naveo je on.

Golman Dimitrije Rističević rekao je da je Slovačka nezgodan rival i podsetio da je u prvom delu takmičenja Srbija pobedila posle peteraca.

"Videlo se da su Slovaci nezgodan rival. Nemaju šta da izgube. Imamo pouke iz prvog susreta i verujem da ćemo se Bečejcima predstaviti u pravom svetlu", rekao je Rističević.

Najiskusniji u srpskom timu biće Strahinja Rašović, koji je rekao da ekipa ide na pobedu.

"Ko god da igra za reprezentaciju Srbije igra na pobedu. Rival nije bitan. Sve zavisi od nas. Imamo iskustvo iz Novakija. Tada je Mandić bio sa nama. Sada smo bez njega ali se naš cilj ne menja. Verujem u pobedu", naveo je on.

 

Savić ima na raspolaganju 15 igrača a sutra će odrediti konačnih 13.

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...