Šamar srpskom rukometu

Mrlja na domaćem sportu

Šamar srpskom rukometu

Ostali sportovi -
Nedeljko Jovanović: Blagojević nepravedno prima nacionalnu penziju kao osvajač medalje. Velimir Marjanović: To je zvezdaški napad na Blagojevića i Partizan jer neki imaju želju da se domognu mesta u Savezu

Pljuvanje se nastavlja!Legendarni srpski rukometaš Nedeljko Jovanović pridružio se Radosavu Šljivančaninu u tvrdnjama da direktor Partizana Aleksandar Blagojević ne zaslužuje nacionalnu penziju, pošto na EP u Sevilji 1996. nije bio prijavljen ni na jednoj utakmici.Prema rečima bivšeg asa Partizana, ovim činom se nipodaštavaju igrači koji su na terenu osvojili bronzanu medalju.- Velika je sramota za sve nas što ranije nije pokrenuto ovo pitanje. Nije ovde samo reč o Blagojeviću. Time je svima nama koji smo igrali i koji smo se, kao recimo ja, povredili na tom takmičenju udaren šamar. Za tako nešto ne postoji ni sportski ni pravni osnov i to je licemerno ponašanje Saveza i ministarstva. Kad je reč o Blagojeviću, on je uzimanjem tog priznanja pokazao kakav je čovek i o njegovom obrazu i vaspitanju ne želim da pričam - kaže Jovanović.S druge strane, predsednik RSS Velimir Marjanović tvrdi da su sve optužbe neistinite i da Blagojević s pravom dobija nacionalno priznaje.- Nacionalna priznanja delila su se na osnovu akreditacione liste, a to je dokument koji dostavlja EHF. Sve je to ispitano nekoliko puta i ne znam zašto se ponovo insistira na tome - kaže Marjanović i dodaje:- Partizan je u petak osvojio titulu u košarci i sad očekujem da će neko u ponedeljak da se javi i kaže kako je Dragan Todorić u mladosti pljačkao banke. To je taj recept. Ovde je reč o zvezdaškom napadu na Blagojevića, odnosno Partizan, a potom i o želji nekolicine da se domognu funkcija u Savezu.

Velimir Marjanović
Velimir Marjanović

Nedeljko Jovanović
Nedeljko Jovanović

Dragan Momić: Nešto je smućkano na kvarnoČlan srpskog nacionalnog tima u Sevilji bio je još jedan rukometaš Partizana Dragan Momić, koji smatra da Blagojević ne zaslužuje da dobije nacionalno priznanje jer mu je medalju poklonio Veselin Vujović.- Blagojević nije zaslužio priznanje. Tu je neko nešto smućkao na kvarno, a ko je to uradio i kako, ne znam. On neka dobija to priznanje, nije problem, ali mislim da je to nepravedno, jer se nije „skinuo” ni za jednu utakmicu, nego je sve mečeve posmatrao s tribina - kaže Momić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track