NOVI SAD SPREMAN ZA EP: Najbolji rvači Evrope stižu u Spens
Foto: MOS

Šampionat Evrope startuje 2. maja

NOVI SAD SPREMAN ZA EP: Najbolji rvači Evrope stižu u Spens

Ostali sportovi -

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišli su dvoranu SPENS i na licu mesta se uverili da je sve spremno za start šampionata Evrope u rvanju.

"Svi aspekti rada u pripremi ovako velikih sportskih menifestacija su realizovani na vreme, od tehničkih do bezbednosnih. Ulaz je slobodan i s pravom možemo da budemo optimisti", izjavio je Mirović, koji je na čelu Organizacionog odbora šampionata.

Spens, Foto: MOS
Spens, Foto: MOS

Mirović, Vučević i Udovicić u pratnji uprave SPENS-a obišli su Veliku salu, gde je u toku parterno uređenje za postavljanje strunjača i ringova, Ledenu dvoranu, koja će tokom prvenstva služiti kao prostor za zagrevanje sportista, merenje i lekarske preglede, potpuno obnovljene svlačionice i saune, kao i radove na spoljašnjem uređenju fasade, stepeništa i dela platoa.

"Očekujemo veliki broj gostiju i pokazaćemo još jednom koliko smo dobri domaćini. To je sve rezultat dobre saradnje svih nivoa vlasti i nadležnih organizacija", rekao je Vučević.

Ministar Udovičić istakao je da se dobijanje ovako velikih takmičenja više ne smatra uspehom, već njihova dobra organizacija.

"Novi Sad će naredne nedelje biti centar rvanja, imaćemo prilike da gledamo naše sportiste i ne postoji lepši osećaj nego da bodrimo Davora Štefaneka, našeg olimpijskog šampiona iz Rija. Ulaz će biti besplatan i time želimo da pozovemo što veći broj gledalaca da podrže naše rvače. Želimo da promovišemo rvanje i privučemo što veći broj mladih ovom sportu koji će krenuti stopama Štefaneka, Nemeša, Frisa, Maksimovića i ostalih proslavljenih rvača", rekao je Udovičić.

Spens, Foto: MOS
Spens, Foto: MOS

Prvenstvo Evrope, na kojem će učestvovati više od 1.000 sportista i delegata, iz 40 zemalja, najveće je sportsko takmicenje koje će se održati u SPENS-u posle Svetskog prvenstva u stonom tenisu 1981. godine, za koji je ovaj objekat i sagrađen.

Šampionat Evrope u rvanju održaće se od 2. do 7. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track