SENĆANI DOČEKALI FRISA: Prvak Evrope priželjkuje olimpijsko odličje u Tokiju

Zlatni rvač

SENĆANI DOČEKALI FRISA: Prvak Evrope priželjkuje olimpijsko odličje u Tokiju

Ostali sportovi -

Kristijanu Frisu, prvaku Evope u rvanju grčko rimskim stilom, njegovi Senćani od srca su čestitali.

U čast zlatnog rvača, prijem je priredio Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

Frisu su društvo pravili predstavnici Rvačkog kluba Senta, u kom je ponikao, ali i njegovi drugovi rvači, repreentativci iz ovog grada: Viktor i Mate Nemeš, Petar Balo i Tamaš Nađ:

- Uspeh u Novom Sadu rezultat je dugogodišnjeg upornog marljivog rada i odricanja - skromno je poručio Fris i zahvalio Ministarstvu omladine i sporta, Rvačkom savezu Srbije i svim ljudima koji su bili uz njega:

- Bez njih sigurno ne bih ostvario ovaj sjajan rezultat. Posle 28 godina, doneo sam Srbiji evropsko zlato. Zbog toga sam ponosan i srećan - rekao je Fris.

U njegovoj riznici medalja i pehara, titula evropskog prvaka zauzima prestižno mesto, a uveren je da još puno toga može da pruži:

-Sve ambicije usmerene su na Olimpijadu u Tokiju 2020. godine. Daću sve od sebe da osvojim i olimpijsku medalju - obećao je Fris.

Ovaj sjajan rvač je od od 2004. u zrenjaninskom "Proleteru". U tom klubu, kako kaže, ima najbolje uslove za rad. ali je zbog porodice izuzetno vezan za Sentu:

- Ostajem u rvanju do Tokija. Videćemo šta će posle biti - poručio je Fris.

Sve pohvale od predsednika opštineNadam se da će Rvački klub Senta, koji ima poznatu školu rvanja, i dalje biti rasadnik talenata. Naš Kristijan je dostojno reprezentovao Sentu i Srbiju na ovom takmičenju- kazao je Rudolf Cegledi, predsednik opštine Senta.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Šta je zajedničko Aliju i Džošui

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track