Milioni, kamioni

(KURIR TV) BOLI GLAVA: Evo ko su najplaćeniji srpski sportisti i koliko zarađuju

Ostali sportovi -

Odrekli su se normalnog detinjstva, trenirali su "od jutra do sutra", a nekima od njih se na kraju sve to vratilo na način na koji nisu mogli ni da sanjaju. Postali su milioneri.

Najbolji srpski sportisti, bar oni sa manjim ili većim loptama, inkasiraju sume od kojih se običnim smrtnicima zavrti u glavi. Neki smatraju da je sve to zasluženo, neki opet misle da su preplaćeni, ali oni su se samo uklopili u svetske trendove. Moderni gladijatori zabavljaju milione ljudi širom planete. pa ih onda valja adekvatno i platiti...

Ovo je lista najplaćenijih srpskih sportista:

1. Novak Đoković (tenis) - 384.000 evra nedeljno

Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters

Iako je Noletova karijera trenutno na silaznoj putanji, on je i dalje daleko najplaćeniji srpski sportista. Godišnje se otprilike na njegov račun slije oko 20 miliona dolara od turnira i sponzora, pa o finansijskim poteškoćama ne treba da razmišlja.

2. Aleksandar Kolarov (fudbal) - 101.000 evra nedeljno

Aleksandar Kolarov, Foto: Dado Đilas
Aleksandar Kolarov, Foto: Dado Đilas

Na drugo mesto Srba koji najviše zarađuju izbio je Aleksandar Kolarov. Fudbaler Mančester sitija ima ugovor po kome je klub dužan da mu uplati 5,3 miliona godišnje.

3. Boban Marjanović (košarka) - 98.400 evra nedeljno

Boban Marjanović, Foto: Fonet/AP
Boban Marjanović, Foto: Fonet/AP

Bobi je trenutno najplaćeniji srpski košarkaš zahvaljujući ugovoru sa Detroit Pistonsima prošlog leta. Iako ove sezone nije igrao koliko se očekivalo, Boban je obezbedio sjajnu zaradu "motor sitiju".

4. Nemanja Matić (fudbal) - 91.000 evra nedeljno

Nemanja Matić, Foto: Reuters
Nemanja Matić, Foto: Reuters

As Čelsija spada u red najboljih veznih igrača Premijer lige. Njegova plata je oko 4,4 miliona evra godišnje, što mu donosi četvrto mesto liste, a drugi je među fudbalerima.

5. Miloš Teodosić (košarka) - 51.000 evra nedeljno

Miloš Teodosić, Foto: Dado Đilas
Miloš Teodosić, Foto: Dado Đilas

Miloša Teodosića uvrstili smo na listu, iako ima nekih naših sportista koji zarađuju malo više. On je ipak lider reprezentacije Srbije i jedan od najboljih i najplaćenijih igrača Evrope.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track