NIKOLA GRBIĆ O PLANOVIMA ODBOJKAŠA SRBIJE: Moramo da pobedimo sve i da se kvalifikujemo iz prve
Foto: Beta

Jasan cilj pred Svetsko prvenstvo

NIKOLA GRBIĆ O PLANOVIMA ODBOJKAŠA SRBIJE: Moramo da pobedimo sve i da se kvalifikujemo iz prve

Ostali sportovi -

Odbojkaška reprezentacija Srbije priprema se za predstojeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Od 24. do 28. maja u Zagrebu, "Orlovi" će u konkurenciji Hrvatske, Belorusije, Danske, Švajcarske i Norveške pokušati da izbore plasman na završno takmičenje, koje će se održati u dve zemlje: u Italiji i Bugarskoj. Podsetimo pobednik grupe ići će direktno na šampionat sveta, dok će drugoplasirana selekcija nastaviti kvalifikacije u sledećoj fazi.

Selektor Srbije Nikola Grbić istakao je da pripreme teku po planu i da će na kvalifikacionom turniru često kombinovati sa sastavom ekipe.

- Dobro idu pripreme, iako su momci premoreni posle napornih sezona. Dosta njih je stiglo pre dva dana. Sad je period u kome se adaptiramo na takvu situaciju. Ne poznajemo mnogo protivnike jer se ne takmiče na jakim turniruma. Igraćemo pet dana za redom, tako da je teško da odredimo šestorku koja će da igra, jer je pet dana u nizu previše za bilo koga. Svi će imati priliku i svi će igrati. Bićemo u mešovitom izdanju jer nijedna utakmica neće biti odigrana u istom sastavu, rekao je Grbić, a preneo Sport klub.Grbić je dodao da je Srbija favorit, ali da njegovi izabranici imaju obavezu da prikažu maksimalno angažovanje na svakom meču.- Naš najveći protivnik smo mi sami. Kada je rival Švajcarska, mogu da se trudim da momke motivišem koliko god hoću, ali svi smo svesni da je to ekipa koje apsolutno nema na odbojkaškoj mapi. Moramo da odigramo tih pet utakmica maksimalno, da pobedimo sve i da se kvalifikujemo na prvom turniru. Moraću svima da dam šansu, barem jednu utakmicu, dodao je selektor Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track