Najnovije vesti

SPEKTAKL PRED 5.000 LJUDI: U Kikindi svečano otvorene Sportske igre mladih
Foto: Promo

Školarci na nogama

SPEKTAKL PRED 5.000 LJUDI: U Kikindi svečano otvorene Sportske igre mladih

Ostali sportovi
01:40h

Više od 5.000 posetilaca na tribinama otvorenih terena SC Jezero u Kikindi prisustvovalo je svečanom otvoreju četvrtih Sportskih igara mladih za Srbiju.

Igre, koje se održavaju pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, projekat su za decu i omladinu čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Na početku programa prisutne su pozdravili Ivana Jovanović (predsednik Sportsih igara mladih Srbije), Željko Tanasković (predsednik Saveza za školski sport), Zdravko Marić (regionalni predsednik Sportskih igara mladih) i Pavle Markov (gradonačelnik Kikinde)."Ponosni smo što su ove Igre za nekoliko godina postale jedan veliki brend. Posebno hvala i gradu Kikindi, koji je potvrdio da je grad sporta. Podatak da samo danas na terenima imamo preko 5.000 učesnika je pobeda lokalne samouprave i svih nas", deo je izlaganja predsednice Sportskih igara mladih Srbije Ivane Jovanović.Željko Tanasković, legendarni odbojkaš, već dugo godina je uspešan na mestu prvog čoveka Saveza za školski sport Srbije, partnera ovih igara."Saradnja sa Sportskim igrama mladih je iz godine u godinu sve bolja. Pogledajte samo koliko dece je danas došlo i koliko su srećni što učestvuju, druže se i takmiče. Tako je i u drugim gradovima Srbije i ovo govori da je naša misija da što veći broj dece uključimo u razne vidove fizičke aktivnosti uspela. A kako se igre završavaju finalnim takmičenjem koje okuplja decu sa prostora bivše Jugoslavije, jako je bitno da mladi steknu nova prijateljstva u regionu i da se druže", istakao je Željko Tanasković, koji se posebno zahvalio i nastavnicima i profesorima.Regionalni predsednik SIM Zdravko Marić zahvalio se svima u Srbiji koji su podržali igre."Posebno hvala dugujemo deci. U ovim igrama rezultat nije najbitniji, već je u prvom planu prijateljstvo i druženje. Projekat je bitan pre svega jer se odvija u zemljama Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, i samim tim spaja decu da steknu nove prijatelje", poručio je Zdravko Marić, čovek koji je osmislio manifestaciju koja spaja region.

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, pozdravio je zvanično paljenjem baklje, koju su nosili Vanja Radulaški (prvak Vojvodine u bacanju vorteksa) i Ognjen Ugrešić (prvak Vojvodine u trčanju na 60 metara)."Poštovani sadašnji, bivši i budući šampioni, izuzetno mi je zadovoljstvo što mogu u ime grada Kikinde da vam se obratim i poželim dobrodošlicu. Prezadovoljan sam što je Kikinda odabrana da ovogodišnje Sportske igre mladih krenu iz našeg grada. Pre svega želim svima da kažem da je važnost ovakvih okupljanja, vođenje zdravog života. Druga najvažnija sporedna stvar u životu jeste sport i to je nešto što treba da vas drži do kraja života", deo je izlaganja gradonačelnika Markova.

Specijalni gosti na otvaranju Sportskih igara mladih bili su i Bogdan Obradović (potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije), Slobodan Branković (direktor Atletskog saveza Srbije), Miloš Milenković (menadžer međunarodnih programa OKS), Tihomir Gudić (izvršni direktor SIM), Nemanja Svjetličić (savetnik u Sportskom savezu Srbije), Bobana Berjan (pomoćnik direktora Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije), predstavnici lokalnih Sportskih školskih saveza i drugi. 

Državno finale ovih igara planirano je za kraj jula u Beogradu, a regionalno krajem avgusta u Splitu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...