GRADSKI DERBI: Vukovi i Plavi zmajevi igraju za prvo mesto i Beograd boul
Foto: Stefan Ugljevarević

Derbi 6. kola

GRADSKI DERBI: Vukovi i Plavi zmajevi igraju za prvo mesto i Beograd boul

Ostali sportovi -

Meč 6. kola Sport klub Prve lige Srbije koji bez svake sumnje privlači najviše pažnje biće onaj između gradskih rivala – SBB Vukova i Blue Dragonsa.

Utakmica se igra 27. maja od 16.00 časova na stadionu FK BASK.

U pretposlednjem kolu Vukovi dočekuju jednu od trenutno dve prvoplasirane ekipe, tim koji se može smatrati najprijatnijim iznenađenjem sezone i koji je na terenu do sada neporažen.

Istorija je u ovom beogradskom derbiju na strani „bordo-žutih”, ali ove godine oba sastava ulaze u duel s vidno drugačijih startnih pozicija, ali i s velikim motivima.

Zmajevi jesu u 5. kolu pobedili aktuelne šampione iz Kragujevca 14:7, međutim, zvanični ishod tog susreta čeka odluku disciplinskih organa. To ipak ne umanjuje veliku igru „plavo-belih” i suverrnost u odbrani, gde beleže najmanje primljenih poena.

Na drugoj strani, Vukovi imaju samo jedan poraz, i to protiv pomenutih Wild Boarsa, a osim u prvenstvu Srbije, dobro im ide i u regionalnoj Centralnoevropskoj ligi (CEFL) u kojoj su prošlog vikenda, nakon velike borbe i rezultatske klackalice, pobedili turskog prvaka Koč Rems iz Istanbula sa 35:28.

Danijel Maksimović, lajnbeker Vukova, istakao je da se njegov tim, posle te vrlo zanimljive utakmice, sada ponovo okreće domaćem prvenstvu.

– Imamo šansu da pobedom u gradskom derbiju obezbedimo prednost domaćeg terena u plej-ofu, pa su sve misli usmerene ka tome – rekao je Maksimović.

Nikola Davidović, ofanzivni linijaš Blue Dragonsa, uoči predstojećeg susreta ocenjuje da njegovu ekipu u subotu očekuje za sada najveći ispit.

– Zmajevima su ove sezone za sam kraj regularnog dela takmičenja ostavljena tri najteža ispita. Za razliku od Vukova, koji su prethodnog vikenda imali težak meč u okviru CEFL lige, mi smo imali slobodan vikend i vremena da se usredsredimo na ovaj meč – kaže Davidović koji je izrazio nadu će naredni duel biti jednako neizvestan kao prethodni, kada su se sastajala dva gradska rivala.

– Ako je suditi po poslednjem susretu Vukova i Zmajeva prošle godine, sigurno će i ovaj biti veoma zanimljiv. Svi u timu veruju da imamo najjači sastav u poslednjih nekoliko godina. Svakako se pamti onaj meč iz 2007, kada smo u istom duelu igrali čak četiri produžetka, ali je gradski rival izašao kao pobednik. Nadamo se da će i ovaj vikend nositi sličnu neizvesnost i da će ljubitelji američkog fudbala imati priliku da gledaju odličan fudbal u Beogradu – dodao je Davidović.

Njegov „pozicioni kolega”, ali u taboru suparničkog tima, Dejan Šarenac, takođe očekuje odličan meč s dosta poena na obe strane. On ističe da pobedom Vukovi mogu obezbediti prvo mesto u odlučujućim utakmicama i „pokloniti” svojim navijačima domaći teren.

„Beogradski čopor” se, kao domaćin u meču, ponovo potrudio i da svim posetiocima pruži dobar ugođaj na tribinama. Publiku će zabavljati DJ Darko i MC Frka, a nastupiće i „Vučice Cheerleading” tim.

Subota, 27. maj, kik-of 16.15 h i stadion FK BASK – odlična su preporuka za sve ljubitelje američkog fudbala.

KAF Wild Boars Kragujevac je prošle sedmice „otvorio” 6. kolo, ubedljivo savladavši Legionare iz Sremske Mitrovice sa 63:7.

Preostali mečevi 6. kola igraju se u nedelju 28. maja, a sastaju se:Celtis Sombor – Meridian Indians Inđija (15 h), GAT Dukes Novi Sad – Panthers Pančevo (16 h).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja