(FOTO) KAD ŠAMPIONI IZGUBE KOMPAS: Uzmi trofej i natakni ga!
Foto: AP

Bizarno

(FOTO) KAD ŠAMPIONI IZGUBE KOMPAS: Uzmi trofej i natakni ga!

Ostali sportovi -

Najveći cilj svako sportiste je da u jednom trenutku osvoji trofej, te da dočeka momenat da sa navijačima podeli ogromnu količinu radosti i uzbuđenja dok pehar diže visoko iznad glave. Bar bi tako trebalo da bude.

Ipak, u praksi sve izgleda malo (ili možda mnogo) drugačije, pa simbol pobede služi za glupiranje, a neretko i za pokazivanje primitivizma onih koji su ga osvojili. Izdvojili smo nekoliko primera u kojima su sportisti dali sebi za pravo da sa peharom izvode raznorazne gadosti i u svakom slučaju pokažu da ne poštuju ono što je nekima od njihovih kolega prava svetinja. Neki su se samo našalili poput našeg košarkaša Bogdana Bogdanovića, a neki su pršeli sve granice ukusa.

Bogdan Bogdanović

Košarkaš Fenerbahčea napravio je simpatičnu foru u klupskom autobusu nakon osvajanja Evrolige. Stavio je trofej na glavu, objavio fotografiju na Instagramu i dodao citat iz čuvenog dela Hari Poter. Bogdan je "odglumio" da je mladi čarobnjak, a trofej je imao ulogu šešira koji razvrstava đake po školama u Hogvortsu.

Zlatan Ibrahimović

Iako nije mogao da pomogne saigračima u finalu Lige Evrope, Šveđanin Zlatan Ibrahimović bio je u centru pažnje nakon osvajanja trofeja Mančester junajteda. U želji da pokaže koliko mu znači ovaj evropski pehar, Ibrahimović je gurnuo nogu u trofej i tako poručio da trijumf nad Ajaksom leči i nejteže povrede.

foto: Fonet

Konstantin Igropulo

Jedan od prvih koji su pomerili granicu slavlja bio je rukometaš, koji je nastupao za Berlin i učestvovao u osvajanju Kupa EHF, drugog po važnosti trofeja u Evropi. Ruski internacionalac toliko je "odlepio" tokom proslave, da je potpuno go, bez ijedne krpe na sebi simulirao seks sa dragocenim peharom. Ovaj način proslave po njemu je dobio ime "Pulostajl".

Dianis Kristopans

Letonac koji je igrao za slovačku ekipu Tara Prešov brzo je prihvatio način proslave kolege iz Rusije, pa je ispozirao u "Pulostajlu". Ono što je njegovu proslavu izdvojilo u odnosu na ostale je brza reakcija upravo Igropuloa koji mu je na fejsbuku poslao poruku:"Ko je sledeći?".

Dragiša Binić

Za nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde poznato je da je trofej Kupa šampiona koji je sa crveno-belima osvojio u Bariju poneo na svadbu, kako bi uz dragocenost potpuno uživao u slavlju. Postoji i anegdota da je čak izvršio i malu nuždu u trofej i prokomentarisao da bi voleo da vidi ko će sad da pije šampanjac iz njega.

foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Šta smo naučili iz Nikolićevog odlaska?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track