SVETSKI, A NAŠ: Srpski borac Branislav Grčkarac razbija širom Evrope
Foto: Kurir

ŠAMPION

SVETSKI, A NAŠ: Srpski borac Branislav Grčkarac razbija širom Evrope

Ostali sportovi -

Branislav Grčkarac osvojio titulu prvaka Italije, a za Kurir priča o putu od Kraljeva do Venecije, gde živi

Branislav Grčkarac razbija širom sveta, svaku pobedu slavi sa srpskom zastavom, a kod nas je potpuno nepoznat. Momak rodom iz Srbije postao je čak prvak Italije u mau-taiju, a za Kurir priča o svojim borbama i životnom putu od Kraljeva do Venecije, gde živi već 12 godina.

- U Italiji sam od 2005. godine, kad su roditelji došli u Veneciju zbog boljeg života. Već sa 16 godina sam počeo da radim u fabrici gvožđa i kod jednog kolege video majicu kik-boks kluba - kaže nam Branislav i nastavlja:

- Otišao sam na trening i posle mesec dana imao prvi meč u lajt kontaktu. Tu su me diskvalifikovali na nekoliko mečeva zbog prejakih udaraca, pa me trener poslao u drugi klub. Tamo sam radio dve-tri godine, ali sam bio nezadovoljan kad sam naređao dva, tri poraza, pa sam otišao na Tajland.

foto: Kurir

I tamo se rodila ljubav prema mau-taiju, a ubrzo su stigli i odlični rezultati.

- Tamo sam za tri meseca mnogo naučio! Svaki dan sam trenirao po sedam i po sati. Ujutru trčanje 15 kilometara, uveče još pet, a pored toga i treninzi na fikuserima, džakovima. Odmah su mi ponudili meč, i to s borcem koji ima 130 mečeva. Izgubio sam na poene iako sam zadao više udaraca.

Popularni Bane nedavno je osvojio titulu šampiona Italije i već razmišlja o narednim izazovima.

- Idem na titulu prvaka Evrope. Imam kontakte s nekim „velikim“ ljudima i očekujem da mi uskoro jave o narednim borbama - zaključio je Grčkarac.

Upečatljivo

SVAKU POBEDU SLAVI SA SRPSKOM ZASTAVOM

Branislav Grčkarac često trijumfe proslavlja s trobojkom ogrnutom oko ramena i ističe da bi voleo da sport kojim se bavi bude poznatiji u Srbiji.

- Srbija mi je u srcu. Nisam poznat u domovini, možda tek poneko zna za mene, pa bih baš voleo da odradim neki meč u Srbiji - jasan je Grčkarac.

Branislav Grčkarac, mau-tai, borac, Srbija, šampion Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track