PONOS: Veslači nas navikli na medalje sa velikih takmičenja
Foto: Kurir

GDE JE ILIĆ TU SU I MEDALJE

PONOS: Veslači nas navikli na medalje sa velikih takmičenja

Ostali sportovi -

Selektor veslača je po broju odličja kao trener reprezentacije apsolutni rekorder u Srbiji

Ne može da prođe veliko takmičenje u veslanju a da naši reprezentativci ne osvoje neku medalju. Tako je bilo i prošle nedelje, kada se dvojac bez kormilara Vasić-Beđik okitio bronzom na Evropskom prvenstvu. A o fenomenu veslača za Kurir priča selektor Nebojša Ilić, mađioničar za pobedničku taktiku.

- Recept za uspeh je u velikom i kvalitetnom radu. Miloš Vasić i Nenad Beđik odlično funkcionišu uz dobru atmosferu i lično me jako inspiriše da radim sa takvim sportistima - kaže Nebojša Ilić, koji je po broju medalja kao trener reprezentacije apsolutni rekorder u Srbiji.

- Medalje su velika satisfakcija koja mi daje snagu da iz godine u godinu sve više radim i držim korak sa svetskim rezultatom. Vasić i Beđik nisu imali sreće u Riju, ali će sigurno osvojiti olimpijsku medalju u Tokiju, samo da nas posluži zdravlje - zaključio je Nebojša Ilić, uz konstataciju da bi voleo da se probude i ostali veslački centri u Srbiji:

- Činjenica da su najbolji veslači iz Partizana nije dobra za naše veslanje. Voleo bih da i drugi više i bolje rade i da preuzmu deo odgovornosti za budućnost srpskog veslanja.

Podrška države

NIKAD BOLJI USLOVI

Nebojša Ilić kaže da je i država zaslužna za uspehe veslača i uopšte srpskih sportista:

- Nikada nisu bili bolji uslovi za srpski sport. Svako ko kritikuje prikriva nestručnost ili nerad. Kriterijumi koje je država postavila su realni i sredstva treba davati samo onima koji postižu rezultate.

G. A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track