Najnovije vesti

(FOTO) SPORTSKE IGRE MLADIH: Nastavlja se karavan radosti i druženja širom Srbije
Sportske igre mladih, Foto: Foto: Sportske igre mladih

Najmlađi sportisti

(FOTO) SPORTSKE IGRE MLADIH: Nastavlja se karavan radosti i druženja širom Srbije

Ostali sportovi

Hala Sportskog centra u Kuršumliji, kao i nekoliko terena u gradu, ugostili su

Sportske igre mladih Srbije u subotu, 3. juna 2017. Posle ceremonije paljenja baklje u punoj hali, usledili su finalni dueli u šest sportova, za mališane iz Kuršumlija ali i nekoliko graničnih opština.

Pobednici ostvaruju pravo da besplatno učestvuju na Državnom finalu u Beogradu u julu mesecu. Takmičenje su otvorili Anja Kovačević, talentovana odbojkašica iz Kuršumlije, koja je i nosila baklju.

Uz nju su bili Ivana Jovanović (predsednik SIM Srbija), Radoljub Vidić (predsednik opštine Kuršumlija), Dejan Lović (predsednik Skupštine opštine), Dragan Petrović (predsednik lokalnog Sportskog saveza) i Nikola Milijanović (koordinator Saveza za školski sport Srbije).

"Najbitnije od svega je da se svako dete može besplatno takmičiti i da učesnici Igara ne moraju biti aktivni sportisti, već samo ljubitelji zdravog načina života i prijateljstva. Cilj Igara je da naši budući naraštaji kroz sport, upoznaju sebe ali i druge, steknu samopouzdanje, pokažu vrline, usvoje pravilne životne navike i steknu prijatelje za celi život. Presrećni smo kada idemo Srbijom i vidimo da klinci obožavaju razne sportske discipline. Srbija je zemlja sporta i mi smo presrećni što smo deo ove priče. Idemo dalje, već u ponedeljak u Kraljevu imamo finalna takmičenja u osam sportova program", istakla je Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih za Srbiju.

Sportske igre mladih tako su nastavile svoj karavan radosti i druženja širom Srbije. U ovim igrama su svi pobednici. Visoki pokrovitelj Sportskih igara mladih u Srbiji je Vlada Republike Srbije.

1 / 3 Foto: Foto: Sportske igre mladih

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Sportske igre mladih

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...