EVROPSKI PRVACI KOD PREDSEDNIKA MAKEDONIJE: Rukometašima Vardara Medalja zasluga od Đorđa Ivanova
Foto: EPA

visoka priznanja

EVROPSKI PRVACI KOD PREDSEDNIKA MAKEDONIJE: Rukometašima Vardara Medalja zasluga od Đorđa Ivanova

Ostali sportovi -

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov danas je odlikovao rukometaše Vardara "Medaljom zasluga za Makedoniju", a skopskom klubu je dodelio "Povelju za Makedoniju".

Ivanov je na prijemu koji je organizovao za rukometaše novog šampiona Evrope, čestitao igračima osvajanje Lige šampiona, najveći uspeh u makedonskom muškom sportu.

"Svojim podvigom rukometaši Vardara apsolutno su zaslužili visoka priznanja. Vašom željom, motivom, povezanošću i timskim duhom pokazali ste da ne postoje iskušenja i izazovi koji ne mogu da se prevaziđu i vrhovi koji ne mogu da se osvoje", rekao je makedonski predesednik.

Ivanov je izrazio uverenje da će uspeh rukometaša objediniti celu naciju i da će biti impuls da i dalje svi zajednički veruju i navijaju.

Višestruku prvaci Makedonije, rukometaši Vardara su u nedelju osvojli titulu šampiona Evrope, nakon pobede nad francuskim timom PSŽ. U skopskom timu, koji je sastavljem od brojnih internacionalaca, pored makedonskih, igraju i srpski, hrvatski, crnogorski, španski, ruski i jedan brazilski rukometaš, a glavni i pomoćni treneri su Španci.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track