Najnovije vesti

TERORISTIČKI NAPAD U TEHERANU: Odbojkaši Srbije u paklu islamista
Odbojka[i Srbije, Foto: Beta

STRAŠNO

TERORISTIČKI NAPAD U TEHERANU: Odbojkaši Srbije u paklu islamista

Ostali sportovi

Igrači srpskog nacionalnog tima su dobro, ali posle džihadističkog pira u parlamentu Irana još nije poznato hoće li biti igran turnir Svetske lige


Srpski odbojkaši našli su se u središtu terorističkog napada Islamske države na parlament Irana u Teheranu.


Muška reprezentacija, predvođena selektorom Nikolom Grbićem, stigla je juče u 7.00 časova u Teheran, na turnir Svetske lige.

 

Samo sat kasnije teroristi su napali zgradu parlamenta, a u okršaju s bezbednosnim snagama stradalo je 12 ljudi, od toga četiri napadača. Džihadisti su pored parlamenta otvorili vatru i na mauzolej ajatolaha Homeinija.

 

Talačka kriza trajala je nekoliko časova, a odgovornost za terorističke napade preuzela je Islamska država.

 

- Naši momci su živi i zdravi. Po dolasku sa aerodroma su ručali i imali trening. Posetili su ih naši ljudi, bivši treneri iz reprezentacije, Kolaković i Kobiljski. Odluku o odigravanju turnira doneće FIVB - rekao je za Kurir Novica Sarić, portparol OS Srbije.

 

foto: Beta

Na svu sreću, odbojkaši bili su se u to vreme na drugom kraju Teherana, a posle dolaska na aerodrom smešteni su u kompleks „Azadi“, udaljen 24 kilometra od zgrade iranskog parlamenta. Reprezentativce su posetili Igor Kolaković i Dragan Kobiljski, treneri reprezentacije Irana, a potom i konzul naše zemlje. U popodnevnim časovima odbojkaši su odradili i trening.


Odluku o tome hoće li biti igrano redovno kolo Svetske lige u Teheranu doneće Svetska odbojkaška federacija (FIVB). Prema rasporedu, Srbija u petak treba da igra protiv Argentine (15.30), u subotu protiv Irana (18.30) i nedelju protiv Belgije (15.30).

 

Baš ih hoće teroristi

ZA DLAKU IZBEGLI SMRT U ISTANBULU


Srpski odbojkaši kao da su pretplaćeni na teroriste. Još je u svežem sećanju događaj iz Istanbula od 29. juna 2016, kada su izbegli smrt na aerodromu „Ataturk“. Tada su se vraćali iz Teherana, a njihov avion je u Istanbulu sleteo 65 minuta nakon što su bombaši ubili 41 osobu, a ranili najmanje 239.

 

Reakcija ministra

UDOVIČIĆ ZABRINUT


Povodom situacije u Teheranu u vezi sa srpskim odbojkašima, oglasio se i ministar Vanja Udovičić preko društvenih mreža. Na Tviteru je napisao:

- Naša muška odbojkaška reprezentacija je na sigurnom u Teheranu. Čekamo odluku o tome da li će se turnir Svetske lige odigrati!

srpski odbojkaši, odbojkaši Srbije, islamisti, teroristi, teroristički napad, Islamska država

 

POGLEDAJTE  BONUS VIDEO:

 

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto navijači Partizana nisu ove godine slavili titulu prvaka Evrope?

 

Kurir / Aleksandar Radonić

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...