SPORTSKE IGRE MLADIH: Debi radosti i sreće u Irigu
Foto: Promo/Sportske igre mladih

MALIŠANI UŽIVALI U SPORTU

SPORTSKE IGRE MLADIH: Debi radosti i sreće u Irigu

Ostali sportovi -

Sportske igre mladih Srbije imale su svoj debi u Irigu.

Od prvih jutarnjih časova u gradiću na obroncima Fruške gore u vazduhu se osećala svečarska atmosfera. Veliki broj mališana iz Iriga, ali i Vrdnika, ispunio je otvorene terene Osnovne škole „Dostitej Obradović u želji da isprate paljenje plamena, kome je prethodio sjajan svečani program.

foto: Promo/Sportske igre mladih

Baklju je nosila mlada atletičarka, reprezantativka i državna prvakinja na 60 m Anja Kovač koja je ovacijama ispraćena na binu. Uz asistenciju zamenika predsednika opštine Irig Miodraga Bebića, predsednice Sportskih igara mladih Ivane Jovanović, predsednika Sportskog saveza opštine Irig Lazara Filipovića i koordinatora Kancelarije za mlade opštine Irig Marka Kalembera upalila je plamen i time i zvanično dala signal da Igre mogu da počnu...

foto: Promo/Sportske igre mladih

Nakon toga usledila su takmičenja u pet sportova – između dve vatre, malom fudbalu, odbojci, šahu i stonom tenisu posle kojih će biti poznati putnici za Državno finale u Beogadu u julu.

foto: Promo/Sportske igre mladih

- Ponosni smo što je Irigu prvi put ukazana čast i obaveza da organizuje takmičenje u okviru velikog društveno-sportskog regionalnog projekta Sportskih igara mladih. To je velika i značajna stvar za mališane iz naše male Opštinu kao i za decu iz Vrdnika koja su danas s nama. Maksimalno smo se potrudili da ceo današnji događaj prođe u najboljem redu, a imamo ogromnu želju da i naša Opština posle Ddržavnog finala u Beogradu da predstavnike za Međunarodno finale u Splitu – kazao je koordinator Kancelarije za mlade opštine Irig Marko Kalember.

kurir.rs / kurir sport

foto: Promo/Sportske igre mladih

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track