PRILIKA ZA DRUŽENJE I ZABAVU: Kamp vodenih sportova u Vrnjačkoj banji
Foto: Dado Đilas

PROMOTERI ZLATNI SRPSKI DELFINI

PRILIKA ZA DRUŽENJE I ZABAVU: Kamp vodenih sportova u Vrnjačkoj banji

Ostali sportovi -

Kamp vodenih sportova "Number one" biće održan u julu i avgustu u Vrnjačkoj banji.

Tim povodom u Vrnjačkoj banji održana je konferencija za medije na kojoj su govorili organizatovi ovog kampa.

foto: Dado Đilas

"Pozdravio bih sve goste i zahvalio se novinarima na dolasku u ovolikom broju. Vrnjačka Banja sada nosi epitet centra sportskog turizma Srbije. U prilog tome idu nacionalni infrastrukutni projekti koje lokalna samouprava uz pomoć resurnog ministrarstva sprovodi i završava u Banji. Pored Nacionalnog vaterpolo centra koji je u završnoj fazi, gotov je glavni projekat Svetskog odbojkaškog centra. 27. juna otvara se specijalizovana dvorana za košarku. Posebno je bitno istaći da najveću tradiciju upravo gaji plivački vaterpolo klub „Goč“ u Banji. U prilog tome jeste upravo trener Gočanin, zlatna olimpijska medalja Seula, zatim Nebojša Novoselac, dugogodišnji trener i selektor reprezentacije, a u ovom momentu braća Ćirić. Dodao bih da je kamp vodenih sportova „Number ONE“ sigurno izabrao pravu lokaciju za održavanje, a njegovi organizatori mogu da potvrde da su dočekani širom otvorenih ruku od strane ljudi iz Banje“, rekao je direktor sportskog centra Dušan Radović.

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Koordinator kampa Dragana Ivković naglasila je da je kamp namenjen svoj deci, bilo da su se bavili ili se bave nekim od vodenih sportova.

Trener ženskog vaterpolo kluba „Crvena zvezda“ istakla je da bi volela da se što veći broj devojčica pojavi na kampu gde bi imali priliku da upoznaju nove drugare, druže se sa asovima kao što su naši zlatni vaterpolisti i steknu novo vaterpolo znanje.

foto: Dado Đilas

Koordinator Nikola Rađen zahvalio se novinarima koji su došli i odazvali se u velikom broju.

"Već mesec dana pred početak kampa sve je spremno, bazen je spreman, kao i naši partneri. Očekuju se deca iz celog sveta i jednu lepu stvar koja krasi našu zemlju, a tiče se sporta, svakako je vaterpolo, a mi smo to smestili ovde u Vrnjačkoj Banji. Imaćemo nezvanično malo svetsko prvenstvo u vaterpolu . Želimo što više dece da se prijavi jer će biti okruženi šampionima, sa našim najboljim trenerima, sa ljudima koji su broj jedan u ovom sportu".

foto: Dado Đilas

Kamp obuhvata tri sporta u jednom, vaterpolo, plivanje i sinhorono plivanje, i ima za cilj da promoviše bavljenje sportom među mladima a realizovaće ga vrhunski treneri poput Igora Gočanina, Petra Kovačevića, Branislava Jerkovića, uz podršku onih koji su broj jedan u ovim sportovima.

foto: Dado Đilas

Pored Dejana Savića, najboljeg svetskog trenera, gosti kampa će biti i osvajači zlatnih medalja, naši olimpijci: Filip Filipović, Sava Ranđelović, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Bane Mitrović, Miloš Ćuk, Milan Aleksić i mnogi drugi.

kuirir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track