(VIDEO) POSLEDNJI SPRINT LEGENDE ATLETIKE: Jusein Bolt ide u penziju, a njegove reči će vam naterati suze na oči
Foto: Fonet AP

ZBOGOM KRALJICI SPORTOVA

(VIDEO) POSLEDNJI SPRINT LEGENDE ATLETIKE: Jusein Bolt ide u penziju, a njegove reči će vam naterati suze na oči

Ostali sportovi -

Jusein Bolt održao je još jednu emotivnu konferenciju za medije uoči mitinga u češkoj Ostravi na kome će trčati poslednji put u karijeri.

Jusein Bolt je u bogatoj atletskoj karijeri osvojio 11 svetskih zlata, devet najsjajnijih olimpijskih odličja i aktuelni rekorder na 100m, 200m i 4x100m.

Mnogi ga smatraju najvećim atletičarem svih vremena, a navijači ga obožavaju. I zato je 2017. jedna od najemotvnijih godina u istoriji 'kraljice sportova'. Jamajčanin je najavio oproštaj na Svetskom prvenstvu u Londonu pa svaki miting na kome nastupa izaziva veliku pažnju javnosti.

Tako je i u Ostravi, jednom od najdražih mitinga za Bolta koji će ovde trčati deveti put, ali ovaj nastup je poseban, jer je poslednji.

"Drago mi je što sam se vratio. Ovo mi je jedan od omiljenih mitinga, na kojem se sjajno osećam. Tu je uvek pun stadion bez obzira na vreme. Podrška je uvek važna za mene. Sećam se kada sam došao prvi put bilo je hladno. Sada sam šokiran, jer je tako vruće, kao da sam sa sobom s Jamajke doneo sunce', rekao je Bolt koji će trčati na 100m.

"Imam sjajan osećaj, jer mi je ovo ovde poslednja trka. Radujem se što ću se vraćati u Ostravu i biti na tribinama kao deo publike kako bi video mlade generacije koje dolaze", rekao je Bot koji je iskreno odgovorio na pitanje kako se 'miri sa tim' što odlazi u penziju.

"Ostvario sam sve što sam želeo, ali je došlo vreme za kraj i nemam problem sa tim.. Ne sumnjam u svoju odluku. Bila je to velika karijera i uživao sam u svakom trenutku, u svim padovima i uspesima. Raduje me što ću nakon karijere moći da gledam nove trkače. Moj trener pokušava da me ubedi da postanem trener. Zasad nisam razmišljao o tome čime ću se baviti kasnije, usredsređen sam na sezonu, a što će biti posle, videćemo", kaže najbrži čovek na planeti.

Kada definitivno stigne kraj, šta će mu najviše nedostajati?

"To je jasno, navijači", kao iz topa će Bolt.

kurir.rs / kurir sport

foto: Fonet AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track