SKANDALOZNE OPTUŽBE: Mirko Filipović i Fedor koriste steroide!
Foto: Printskrin / You Tube

DOPING SKANDAL

SKANDALOZNE OPTUŽBE: Mirko Filipović i Fedor koriste steroide!

Ostali sportovi -

Jedan od najboljih UFC boraca i prvak u srednjoj kategoriji, Mičel Bisping izneo je teške optužbe za dvojicu najbojih UFC boraca, Mirka Filipovića Cro Cop-a i Fedora Emeljanenka.

Mičel Bisping je u jednom intervjuu naglasio da su ostali borci bili sve vreme u njihovom senci jer nisu imali 'dovoljno snage' za razliku od Mirka i Fedora koji su 'snagu' dobili koristeći steroide.

"Ne verujem da je razlog nedostatak kvaliteta ili tehnike. Razlog je vrlo jednostavan. To su steroidi. Dozlogrdilo mi je da uvek govorim jedno te isto, ali to je razlog zbog kog su borci toliko gubili. Znam od ljudi koji su bili tamo, ovo je informacija iz druge ruke, podsticali borce da uzimaju steroide jer su hteli da borci izgledaju na određeni način. Nije bilo testiranja i hteli su da uzimaju steroide kako bi bili privlačniji publici", objasnio je Bisping.

Nakon što je uputio niz optužbi na račun slavnog Rusa, Amerikanac nije zaobišao ni hrvatsku legendu borilačkih sportova.

"Naravno, u Americi vas testiraju stalno. Najveće oružje svakog borca je samopouzdanje. Ako ga nemate, ne možete dobro da se borite. Izgubićete! Razmišljaš samo kako ti nije mesto u kavezu. Kada uzimaš steroide osećaš se nepobedivo, osećaš se snažno. Verujem da svi znakovi upućuju na to da je Fedor upotrebljavao steroide u Japanu. Čak je isti slučaj bio i s Mirkom Cro Cop-om. Mnogo boraca je tu", kaže je Bisping.

Sada se očekuje rekacija 'prozvanih' boraca, kao i antidoping institucija.

kurir.rs / kurir sport

foto: Printskrin/YT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Šta je Milojevićeva najveća dilema pred Florijanu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track