GRBIĆ BESAN PRED ZAVRŠNI TURNIR SVETSKE LIGE: Za 30 godina bavljenja odbojkom ovo nisam doživeo
Foto: Beta

ORLOVI U BRAZILU

GRBIĆ BESAN PRED ZAVRŠNI TURNIR SVETSKE LIGE: Za 30 godina bavljenja odbojkom ovo nisam doživeo

Ostali sportovi -

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da nije zadovoljan uslovima na završnom turniru Svetske lige u Kuritibi, u Brazilu, pošto se utakmice igraju napolju, na stadionu, po hladnom vremenu.

"Za 30 godina koliko se bavim ovim sportom još nisam igrao u ovakvim uslovima. Bilo je zaista vrućih dvorana, u teškim uslovima, ali nikada nisam igrao zimi na otvorenom. To je veliki propust i onih koji su to predložili, a još više onih koji su odobrili. Uslovi nisu apsolutno ni blizu optimalnih za ovakvo važno takmičenje kao što je Svetska liga, da se igra na takvom terenu koji je praktično napolju, na osam ili 10 stepeni, a da mi igramo utakmicu. Ljudi za vreme treninga stoje u jaknama jer je bilo prehladno", rekao je Grbić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaši Srbije brane titulu na završnom turniru Svetske lige, a prvi meč igraće u sredu od 22.40 po srednjoevropskom vremenu protiv selekcije SAD, u Grupi K. Utakmice će se igrati na Areni Baišada.

"Imali smo samo jedan trening na stadionu, kao i sve ostale reprezentacije, osim Brazila. To nije u redu. Svetska liga je takva, pomerili su završetak za nedelju dana, igra se napolju po zimi. Brazil jedini ima uslove da se pripremi, a mi treba da se zapitamo čemu sve ovo vodi", naveo je srpski selektor.

Govoreći o zdravstvenom stanju tima, Grbić je rekao da Aleksandar Okolić nategao koleno i da će posle magnetne rezonance situacija biti jasnija i dodao da su svi ostali zdravi.

Reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević rekao je da ekipa mora da se privikne na uslove, ali da je veoma motivisana da osvoji medalju.

"Kako je nama tako je i ostalima, moramo da probamo da se priviknemo. Stadion nije toliko loš, možemo da nadjemo neke orijentire, a problem je hladnoća. Pokušaćemo da se malo bolje obučemo, prihvatićemo to kao svi drugi i pokušaćemo da dodjemo do plasmana u polufinale. Biće teško, mnogo je dobrih ekipa, a mi smo mnogo radili da dodjemo dovde", rekao je on.

Atanasijević je dodao da ekipa razmišlja samo o svakoj narednoj utakmici, a da je prvi meč na turniru najvažniji.

"Pobeda protiv SAD bi mogla da nam obezbedi plasman u polufinale. Mnogo smo radili, zaslužili smo da se borimo za medalju. Istorijska šansa je da se treću godinu uzastopno plasiramo u finale Svetke lige. Čak smo možda i previše motivisani, pre svega ja, jer sam prošle godine propustio finalni turnir. Ovog puta imam čast da predstavljam Srbiju sa drugarima. Nadam se medalji, što je prevashodni cilj, a kasnije možda da dodjemo i do finala", rekao je Atanasijević.

Na sajtu Saveza navodi se da je odbojkaše Srbije u hotelu u Kuritibi posetila brazilska Antidoping agencija.

Osim Srbije i SAD u Grupi K je i Francuska. U Grupi J takmiče se Brazil, Kanada i Rusija.

Srbija 13. put igra na završnim turnirima Svetske lige, a treći put uzastopno. Srpski odbojkaši su do sada osvojili devet medalja, jednu zlatnu (2016), pet srebrnih (2003, 2005, 2008, 2009, 2015) i tri bronzane medalje (2002, 2004, 2010).

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Da li nam treba video tehnologija u fudbalu?

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track