PORAZ NA STARTU: Odbojkaši Srbije izgubili od SAD u Svetskoj ligi
Foto: AP

Meč u Brazilu

PORAZ NA STARTU: Odbojkaši Srbije izgubili od SAD u Svetskoj ligi

Ostali sportovi -

Odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije SAD sa 1:3 po setovima (22:25, 23:25, 25:19, 25:22) u prvom meču finalnog turnira Svetske lige u Kuritibi.

Srbija večeras od 22.40 igra protiv Francuske meč drugog kola Grupe K i potrebna joj je pobeda od 3:0 ili 3:1 za plasman u polufinale. Reprezentacija SAD je noćašnjom pobedom obezbedila plasman među četiri najbolje ekipe. Najefikasniji u aktuelnog šampiona Svetske lige bio je Aleksandar Atanasijević sa 19 poena, Srećko Lisinac je upisao 15, a Marko Podraščanin i Uroš Kovačević po devet. SAD je do pobede vodio Tejlor Sender sa 22 poena, a najbolje ga je pratio Tomas Džeski sa 14 poena. Do sredine prvog sata vodila se izjednačena borba kada su Amerikanci na servis Sendera od 11:11 stigli do prednosti od 17:11. Selekcija SAD je potom povela i sa sedam poena razlike (20:13), Srbija u samom finišu seta uspela da priđe na samo poen zaostatka, ali nije imala snage za preokret. Amerikanci su od početka drugog seta imali prednost i vodili sve do 17:15 kada je Srbija serijom 3:0 stigla do vođstva 18:17, a potom i do 20:18. Izabranici Nikole Grbića su bili vrlo blizu osvaja drugog seta, poveli su sa 23:20, ali je potom usledio sjajan finiš Amerikanaca. Serijom 5:0 SAD su dobile taj set sa 25:20 za veliku prednost od 2:0 u setovima. Srbija je najbolje odigrala četvrti set, pošto je posle vođstva Amerikanaca od 3:1 preuzela kontrolu i igre i rezultata. Vodila je Srbija sa 8:5, pa 16:10 i 19:13. U završnici je bilo 21:14, a na kraju 25:19 za Srbiju. Dobro je Srbija počela i četvrti set i u dva navrata imala po tri poena prednosti, ali su Amerikanci uspevali da izjednače i vrate rezultatsku neizvesnost. U drugom delu seta je bilo 16:14 za Srbiju, ali su SAD serijom 4:0 preokrenule rezultat. SAD su prednost sačuvale do kraja i set dobile sa 25:22 za pobedu i plasman u polufinale.

Grbić: Razočarani smo, očekivali smo pobedu Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da je razočaran posle poraza od SAD, ali je istakao da veruje da njegova ekipa ima kvalitet da pobedi Francusku i plasira se u polufinale finalnog turnira Svetske lige u Kuritibi. "Razočarani smo. Očekivali smo da ćemo pobediti bez obzira što smo znali da će biti težak meč i da to nije ona selekcija SAD koja je bila u Novom Sadu jer su tokom takmičenja po grupama puno napredovali i igrali sve bolje i bolje", rekao je Grbić, prenosi Odbojkaški savez Srbije. "Mislim da smo imali svoje šanse u prvom, a pogotovo u drugom setu, ali su oni fantastičnim servisima i igrom u odbrani zaslužili da povedu sa 2:0", rekao je Grbić i ponovio da uslovi u dvorani nisu dobri i da je previše hladno. Srbija večeras od 22.40 igra protiv Francuske meč drugog kola Grupe K i potrebna joj je pobeda od 3:0 ili 3:1 za plasman u polufinale. "Naše misli su sada okrenute ka Francuskoj. I dalje smo u igri, ako pobedimo Francusku idemo u polufinale. Prema tome, ovo što je bilo treba da zaboravimo i da svu energiju usmerimo na naredni meč", rekao je Grbić. "Mi treba da razmišljamo da odigramo najbolje što možemo, to je jedini put da se pobede Francuzi koji igraju fantastično. Moramo da se spremimo na rat, na ekipu koja igra odlično tokom celog takmičenja... Ali, mislim da imamo kvalitet da ih pobedimo, optimista sam pred taj meč", dodao je selektor Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track