(FOTO) MLADI KIKINĐANIN BRŽI OD GINISA: Pod obručima caruje, sa vijačom nedostižan i za Rokija Balbou
Nikola Putnik, Foto: Foto: Saša Urošev

(FOTO) MLADI KIKINĐANIN BRŽI OD GINISA: Pod obručima caruje, sa vijačom nedostižan i za Rokija Balbou

Ostali sportovi -

Nikola Putnik (19) iz Kikinde, sportista generacije Gimnazije "Dušan Vasiljev" i od pre neki dan student Prirodno - matematičkog fakulteta u Novom Sadu, željno iščekuje potvrdu obaranja Ginisovog rekorda u brzom preskakanju vijače.

Mladi košarkaški as uspeo je da za 30 sekundi vijaču preskoči 162 puta. Aktuelni Ginisov rekord iznosi 159 okretaja za pola minuta.

Zato se Nikola s pravom nada da će njegov podvig zavredeti pažnju Ginisove knjige rekorda, koja pedantno beleži najraznovrsnija ljudska dostignuća i prirodne fenomene. Inspiraciju za brzo preskakanju vijače dobio je na času fizičkog vaspitanja.

foto: Foto: Saša Urošev

Nikola u šali voli da kaže da je u tome bolji i od Rokia Balboe, čuvenog filmskog junaka koga je na velikom platnu otelotvorio Silvester Stalone:

-Snimak sam poslao nadležnoj Komisiji, a sa nestrpljenjem čekam odgovor da li ću i zvanično postati Ginisov rekorder- kaže Nikola dok nestvarnom lakoćom preskače vijaču.

Kikinđanin koji odmalena trenira košarku, najpre je uspeo da napravi 240 okretaja za minut:

- Zaintrigiralo me saznanje da u ovoj discipliini postoji Ginisov rekord. Probao sam i za pola minuta napravio 120 okretaja. Za koji okretaj više, nisam imao dovoljno snage. Nastavio sam marljivo da vežbam i evo-rezultat je tu. Vijači sam za 30 sekundi preskočio 162 puta- slavodobitno poručuje Nikola.

foto: Foto: Saša Urošev

Nevernim Tomama, a takvih i u ovom slučaju ne manjka, Nikola poručuje da uzmu vijaču u ruke:

-Probajte ako mislite da je ovo lako. Uveravam vas da je poprilično teško. Ovako nešto nezamislivo je bez dobre kondicije, koncentracije i puno vežbe. Čak je i sreća bitan faktor. Iznad svega je važna izdržljivost. Bitno je da ste fokusirani i da u istom ritmu preskačete vijaču- iskren je Nikola.

Do oktobra kad odlazi u Novi Sad na fakultet, Nikola će nastaviti da vredno trenira i usavršava ovo umeće. Preskakaće vijaču, igrati košarku i čekati da mu i zvanično saopšte da je postao Ginisov rekorder.

Saša Urošev, Foto: Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track