FURIOZNE SRPKINJE: Naše odbojkašice počistile Tursku na startu Gran prija
Foto: OSS

SJAJNE NA PREMIJERI

FURIOZNE SRPKINJE: Naše odbojkašice počistile Tursku na startu Gran prija

Ostali sportovi -

Ženska seniorska reprezantacija Srbije zabeležila je maksimalnu pobedu na startu A grupe prvog vikenda prve divizije Gran prija 2017. u Ankari.

Srbija je danas u prvoj utakmici prvog kola savladala Tursku sa 3:0, po setovima 25:19, 25:17 i 25:15, posle 81 minuta igre.

Utakmicu u dvorani Baškent posmatralo je 3000 gledalaca.

Izabranice Zorana Terzića su sigurnom i ubedljivom igrom potpuno nadvisile Tursku i zabeležile maksimalnu pobedu u Ankari.

Povela je Turska u prvom setu sa 5:1, a zatim i sa 10:6. Usledila je fantastična serija Srbije od 10 uzaastopnih poena, za vođstvo od 16:10. Srbija je čuvala stečenu prednost do konačnih 25:19 za vođstvo od 1:0.

Srbija je i u drugom setu nastavila sa dobrom i sigurnom igrom i povela sa 5:1, 8:3 i 11:5. Smanjile su Turkinje u nastavku na 15:12, pa 16:15, ali je Srbija ponovo stekla 4 poena viška – 20:16. Srbija je u finišu vodila sa 23:17, a set je dobila sa 25:17 i povela sa 2:0 u setovima.

U trećem setu Srbija je povela sa 6:2, a zatim sa 12:8. U završnici seta Srbija je vodila sa 19:14, a treći set je dobila sa 25:15, a meč sa maksimalnih 3:0.

"Veoma lako smo pobedili Tursku u Turskoj, što obično nije slučaj. Kontrolisali smo igru i rezultat, nije bilo velikih padova i dugih serija poena sa druge strane, tako da zaista možemo da budemo zadovoljni. Ima još mnogo toga što može da se popravi, ali je za ovaj period bilo dosta dobro", rekao je selektor Zoran Terzić posle utakmice u Ankari.

Naredni protivnik biće Brazil.

"Protiv Brazila će sigurno biti mnogo, mnogo teža utakmica. Brazil je u nekoliko prijateljskih utakmica i pobedjivao vrlo lako, tako da će biti mnogo teže pobediti. Biće nekih izmena u sastavu jer smo rešili da sve igračice dobiju šansu. Nadam se da ćemo igrati bar kao protiv Turske, ako ne i bolje", kazao je Terzić.

Najefikasnija u srpskoj selekciji sa 18 poena bila je Brankica Mihajlović, koja je rekla da protiv Turske nikada nije lako.

"Posle početka prvog seta smo se opustile i krenula je naša prava igra. Turnir smo počele na najbolji mogući način. Brazil je definitivno najjača ekipa u grupi uz nas, tim koji ima mnogo iskustva i jedna od onih sa najviše medalja. Biće veoma teško i moraćemo da damo maksimum", rekla je Brankica Mihajlović.

Njena saigračica Milena Rašić istakla je da protiv Turske nije bilo lako kao što rezultat pokazuje.

"Na početku utakmice smo bile malo nervozne, trebalo nam je nekoliko poena da se malo opustimo i da sve dodje na svoje. Servis nam je išao dosta dobro i to nam je pomoglo da izgleda da nam je bilo lako, ali uopšte nije bilo tako", navela je Rašićeva.

Bjanka Buša je kazala da je odlično što je Srbija pobedila u tri seta jer je važan svaki bod.

"Prva utakmica je uvek važna, a dobro je što je bilo 3:0 jer je svaki bod važan. Nismo počele kako treba, ali smo se posle opustile i preuzele igru u svoje ruke. Čeka nas Brazil, dobra ekipa, ali smo spremne i očekujem dobar meč", kazala je Buša.

Utakmica između odbojkašica Srbije i Brazila igraće se u subotu od 15.30, takodje u Ankari.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track