Marko Jokić i Jefimija Đorđević ušli na svetsku rang listu golfera amatera
Foto: Promo

Posle trijumfa na juniorskom Srbija openu

Marko Jokić i Jefimija Đorđević ušli na svetsku rang listu golfera amatera

Ostali sportovi -

Srpski golf dobio je još dvoje igrača na svetskoj amaterskoj rang listi.

Pobedama na nedavnom juniorskom Srbija openu Jefimija Đorđević i Marko Jokić obezbedili su plasman na WAGR.

Podsećamo da je Marko Jokić postao novi internacionalni juniorski prvak Srbije u golfu u kategoriji do 21 godine, dok je Jefimija Đorđević odbranila titulu najbolje u konkurenciji igračica do 16 godina.

Da bi se igrač našao na svetskoj rang listi, potrebno je da ostvari pobedu na jednom od turnira koji se nalaze u kalendaru WAGR, a potom mu se boduju svi nastupi na zvaničnim takmičenjima. U Srbiji, u kalendaru svetske rang liste nalaze se Otvoreno prvenstvo Srbije u obe konkurencije, juniorsko Otvoreno prvenstvo Srbije za dečake i devojčice i pet kola amaterske lige Srbije u muškoj konkurenciji.

foto: Promo

-Smatram da je za Jefimiju i Marka plasman na WAGR došao u pravom trenutku. Veoma su dobro trenirali i na kraju se sve poklopilo da odlično odigraju juniorsko prenstvo Srbije i budu nagrađeni za svoj trud i rad. Ovo će za njih biti veliki postrek, ali ujedno i velika motivacija za ostale juniorske igrače koji su videli da se uz predan rad može do svetske amaterske golf scene - istakao je Vladimir Simeunović, trener nacionalne golf reprezentacije Srbije.

Srbija u ovom trenutku na svetskoj amaterskoj golf rang listi ima petoro igrača. Pored Marka Jokića i Jefimije Đorđević, tu se nalaze i Mihailo Dimitrijević na 892. mestu, Branimir Gudelj koji je 315. amater na svetu i Čedomir Ilić.

Kurir.rs / Kurir sport, Foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Suma kao božanstvo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track