TRI MEDALJE ZA SRBIJU: Dimitrijević i Zarić prvaci sveta, Mitiću bronza
Foto: Reuters

Veliki uspeh

TRI MEDALJE ZA SRBIJU: Dimitrijević i Zarić prvaci sveta, Mitiću bronza

Ostali sportovi -

Srpski atletičari Željko Dimitrijevići Miloš Zarić osvojili su titulu svetskog šampiona na Svetskom prvenstvu u paraatletičara u u Londonu, dok je Miloš Mitić došao do bronze

Dimitrijević je do novog svetskog zlata došao postavivši novi svetski rekord od 31.99 metara, kojije bacio već u drugoj seriji. Zanimljivo je da bi i njegov prvi hitac - od 31.75 metra bio dovoljan za zlato.

Srpski paraolimpijac je prethodno titulu svetskog šampiona osvojio pre dve godine u Dohi, a na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine se takođe okitio najsjajnijim odličjima.

foto: Fonet

Srebro je pripalo Indijcu Amitu Kumaru, koji je bacio 30,25 metara, a sjajan dan za Srbiju upotpunio je Miloš Mitić osvajanjem bronze. Mitić je u Londonu ostvario najbolji lični rezultat, od 29,06 metara.

Dimitrijević i Mitić su broj medalja za Srbiju doveli do tri, pošto je prethodno Miloš Zarić postao svetski šampion u bacanju koplja.

Zarić je do velikog uspeha došao hicem od 30,83 metara, koji je imao u prvoj seriji, a potom rivali nisu uspeli da ga pobede.

Tim hicem, srpski reprezentativac je za metar i 78 centimetara pobedio Portugalca Likurga Fereiru, dok je treće mesto zauzeo Abdelaziz Elsajed iz Egipta, koji je bacio 28,63 metara.

Kurir rs / Kurir sport, Foto: Reuters, Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track