DUBRAVKO ŠIMENC ZA KURIR: Hrvatskoj fali srpski imidž
Foto: Kurir

LEGENDARNI SFRJ VATERPOLISTA

DUBRAVKO ŠIMENC ZA KURIR: Hrvatskoj fali srpski imidž

Ostali sportovi -

Srbija ima devet zlatnih medalja zaredom sa velikih takmičenja i to je vaš zalog za novu titulu. Ako neko može da vas zaustavi, to je jedino Hrvatska, kaže Šimenc

Legendarni vaterpolista Dubravko Šimenc, osvajač brojnih medalja, uključujući zlato sa Olimpijskih igara u Seulu 1988. s Jugoslavijom i srebra osam godina kasnije s Hrvatskom, sada u Budimpešti obavlja ulogu stručnog komentatora za HRT.

Posle dva odigrana kola s njim smo pričali o dosad viđenom, ali i onome što nas očekuje u nastavku Svetskog prvenstva.

- Evo, dva kola su iza nas i možemo da kažemo da favoriti dobro igraju iako se Hrvatska namučila s ruskom reprezentacijom.

foto: Dado Đilas

Ko će po tebi osvojiti titulu?

- Domaćin je uvek favorit. Mađari su na Olimpijskim igrama igrali odlično, ali su ispali u nokaut utakmici, što će se i ovde desiti nekim reprezentacijama. S njima ili Italijanima ćemo igrati četvrtfinale, a onda idemo na Srbiju, koja je, naravno, apsolutni favorit.

Koga vidiš kao tim koji bi mogao da zaustavi Srbiju?

- Po onome kako je napravljen žreb na ovom Svetskom prvenstvu, to može biti jedino Hrvatska, koja će, nadam se, igrati u polufinalu sa Srbijom. Šalu na stranu, Srbija ima devet zlatnih medalja zaredom sa velikih takmičenja i to je vaš zalog da budete prvi favorit na ovom Svetskom prvenstvu. Ta vaša odbrana, koja je sinonim za uspeh u ovom sportu, zaista je fantastična.

Šta nedostaje hrvatskom vaterpolu da ostvari uspeh poput Srbije?

- Naši ljudi nisu zagriženi za vaterpolo, ne prate vaterpolo dovoljno koliko je to u Srbiji. Vaši igrači su zvezde, a neke naše jedva da prepoznaju na ulici. Ali kvalitet i rad su vrlo slični. Fali nam imidž koji ima, recimo, Rukometni savez - realan je Šimenc.

Specijalni izveštač iz Budimpešte Gojko Filipović

Vidljive slabosti, ali...

JAČI STE OD PROBLEMA

Uprkos dominaciji, Dubravko kaže da je ipak video i neke slabosti Srbije.

- Srbija igra dobro, neću da komentarišem probleme, a čuo sam da ih je bilo. Poznajem Dejana Savića kao trenera i stručnjaka i nadam se da će sve nevažno staviti van igre i da će naša utakmica biti finale pre finala.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Počelo prvenstvo. Šta je Zvezdi i Partizanu važnije od fud

Kurir / E.K.

Foto: Dado Đilas, Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track