Najnovije vesti

OBORENI SVI REKORDI: Zatvorene Sportske igre mladih, Milica Dabović delila medalje
Foto: Sektor za informisanje SIM Srbije

58.125 dečaka i devojčica oprobalo se u 10 sportova

OBORENI SVI REKORDI: Zatvorene Sportske igre mladih, Milica Dabović delila medalje

Ostali sportovi
17:45h

Sportske igre mladih za Srbiju za 2017. uspešno su završene u petak na Adi Ciganliji.

Turniri po Srbiji počeli su u aprilu i do završnog takmičenja u Beogradu čak 58.125 dečaka i devojčica oprobalo se u deset sportova. Njih 1.021 obezbedilo je plasman u Beograd, gde su se od 17. do 21. takmičili za naslov najboljeg u svojoj zemlji ali i družili i sticali nova iskustva.

– Prezadovoljni smo, iza nas je itekako uspešna sezona 2017, koju smo kada su takmičenja u Srbiji u pitanju, završili sjajnim rezultatima u Beogradu. Iza nas su četiri divna dana na terenima Ade Ciganlije. Dobili smo i srpske predstavnike koji će predstavljati Srbiju u Splitu, na veliko međunarodnom regionalnom finalu sredinom avgusta. U ovoj sezoni premašili smo mnoga očekivanja i postavili rekorde. Veliku zahvalnost dugujemo deci Srbije, za nas su svi oni pobednici – istakla je na ceremoniji dodele medalja Ivana Jovanović, predsednik Sportskih igara mladih Srbije.

A bilo je sjajnih mečeva na Adi Ciganliji. Svaki sport je doneo puno dobrih poteza, ali čini se da je najv Proslavljena košarkašica Miše neizvesnosti bilo malom fudbalu, odbojci i između dve vatre, Milica Dabović, jedna je od poznatih koji su delili medalje. Izazvala je oduševljenje svih, davala je autograme i slikala se sa dečacima i devojčicama.

– Nikad mi nije teško da se slikam sa decom. Ovo je jedno sjajno takmičenje. Deca su naša budućnost i sa njima najviše volim da pričam o sportu i njihovim planovima – istakla je Milica Dabović.

foto: Sektor za informisanje SIM Srbije

Medalje su na Adi delili i Miloš Blagojević (posebni savetnik ministra Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije), Nina Mitić (pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja), Marina Hasanović (rukovodilac grupe za učenički i studentski standard Ministarstva prosvete), Snježana Vignjević (načelnik u Ministarstvu trgovine ,turizma i telekomunikacija), Goran Pezelj (generalni direktor Podravka doo Srbija), Uroš Savić (generalni sekretar SSŠ Srbije), Tanja Trifunov (ispred JKP Ada Ciganlija), Tanja Marjanović (menadžer Hotela Falkenstajner), dr Dane Korica (savetnik predsednika Sportskog saveza Srbije), Branimir Subašić (bivši fudbaler Crvene zvezde), Slaviša Rističević (rukometni trener Montpeljea) kao i predstavnici Domova učenika u kojima su spavali učesnici iz gradova širom Srbije.

Na Državnom finalu ispisana su imena pobednika. Ni visoke temperature nisu smetali mladim talentovanim sportistima da se takmiče. Oni najbolji stekli su pravo da besplatno učestvuju na Međunarodnom finalu, koje će se održati sredinom avgusta u Splitu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Počelo prvenstvo. Šta je Zvezdi i Partizanu važnije od fud

(Sektor za informisanje SIM Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...