(KURIR TV) DOMINACIJA SMETA SVIMA Dejan Savić: Ovo nije samo jurcanje na medalju, nego da se Srbima otkine glava
Foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

SVETSKO PRVENSTVO U BUDIMPEŠTI

(KURIR TV) DOMINACIJA SMETA SVIMA Dejan Savić: Ovo nije samo jurcanje na medalju, nego da se Srbima otkine glava

Ostali sportovi -

Selektor vaterpolista Dejan Savić stoji iza uloge favorita i ističe da ostale reprezentacije pored borbe za medalje imaju još jedan veliki cilj.

Specijalno za Kurir iz Budimpešte - Gojko Filipović Prvi od tri dana bez utakmica na Svetskom prvenstvu, vaterpolisti Srbije proveli su radno, a između dva treninga selektor Dejan Savić i kapiten Filip Filipović pričali su o prvoj fazi takmičenja, te narednim izazovima.

- Nismo pokazali najviše, ali najbitnije je da smo ostvarili prvi deo cilja, a to je da budemo prvi u grupi. Sad u suštini počinje pravo takmičenje od četvrtfinala koje može da bude i najteža utakmica. Naravno da gledmao i ostale ekipe. Dobili smo ove dane da se odmorimo i spremimo i tako će ti dani bez utakmica i proći.

Selektori gotovo svih reprezentacija na Svetskom prvenstvu složni su da je Srbija apsolutni favorit za titulu, a Savić konstatuje:

- Ne mogu da nas opuste tim izjavama niti da prebace pritisak na nas. Mi smo pred ovo takmičenje rekli da uzimamo ulogu favorita i da će biti zabeleženo da je ovo Svetsko prvenstvo ne samo jurcanje za zlato, srebro i bronzu, nego da se Srbima otkine glava.

foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Kapiten Filipović veruje u ekipu i kvaliteta koji godinama pokazuje.

- Svesni smo svoje snage, ali postoje snaga i moć koje postoje van bazena i mi nismo toliko vešti da ih njih prevladamo. Ne mislim na neke teorije zavere, svesni smo da ovde 99 odsto ekipa želi da nas pobedi i da nas skine sa trona - rekao je Filip, koga su u biltenu FINA uporedili s Lionelom Mesijem.

- Ne volim da me porede ni sa kim, ali ako se to nekome sviđa pozdravljam. Nemam takve pretenzije da me porede sa nekom velikom zvezdom iako je to velika čast pre svega, ali imam zacrtan neki svoj put.

NEMA POPRAVNOG

Sad kreću utakmice na nož Srbiju u četvrtfinalu čeka pobednik duela Australija - Brazil. Savić naglašava da počinju one prave utakmice i da ime rivala nije bitno. - Svejedno je kao što sam rekao. Sada je faza ispadanja i sve ekipe respektujemo, ako gledamo Australiju ili Brazil mi moramo da preuzmemo ulogu favorita jer znamo zašto smo došli ovde. Sve kasnije su utakmice na nož!

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

kurir.rs / Gojko Filipović

foto: Gojko Filipović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track