OD RATA DO SP U BUDIMPEŠTI: Zbog Srbije igram vaterpolo
Dušan Radojičić, Foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Životne priče

OD RATA DO SP U BUDIMPEŠTI: Zbog Srbije igram vaterpolo

Ostali sportovi -

Iako su napravili najveće i gotovo jedino veliko iznenađenje u prvoj fazi takmičenja kada su sa Crnogorcima odigrali 8:8 reprezentativci Kanade nisu prošli u osminu finala Svetskog prvenstva u Budimpešti.

Specijalni izveštač Kurira iz Budimpešte: Gojko Filipović

Poraz od Kazahstana, pa još jedan remi sa Brazilom koštali su plasmana i centra Dušana Radojičića, rođenog Beograđanina koji nastupa za kanadski nacionalni tim.

- Došao sam 1994. godine za vreme rata, imao sam godinu i po i sa roditeljima se preselio u Kanadu.

Da li si nekada nakon toga bio u Beogradu?

- Nekoliko puta sam preko leta dolazio u Srbiju. Zapravo sam zbog Srbije i počeo da igram vaterpolo. Kada sam bio mali trenirao sam plivanje i karate i jednog leta u Beogradu sa video na televiziji vaterpolo utakmicu reprezentacije. Jednostavno sam se zaljubio u ovaj sport i čim smo se vratili u Kanadu počeo sam da igram.

Poznaješ li nekoga od srpskih igrača?

- Znam za njih baš kao što ih svi u vaterpolo svetu znaju. Lično nisam imao priliku da upoznam nijednog od njih. Samo kroz mečeve.

Možes li nam dati svoju prognozu raspleta Svetskog prvenstva?

- Mislim da Srbija ima odlične šanse da trijumfuje. Mnogo timova je došlo sa prilično promenjenim timovima, dok je Srbija došla u gotovo istom sastavu.

foto: Kurir Sport/Gojko Filipović

Od Podgorice na gola Kanade Vaterpolo je uvek bio naš Gol Kanade brani rođeni Podgoričanin Milan Radenović, koji je kao osmogodišnjak stigao u svoju novu državu. - Majka, otac, dve sestre i ja smo se 2001. godine preselili u Kanadu. Vaterpolo sam tek ovde počeo da igram kad sam bio sedmi razred i eto tako, našao sam nešto u tome. Gledao sam razne sportove, ali je vaterpolo uvek bio ono naš, pa sam tako i počeo.

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zvezda i Partizan: zavaravane pred evropske utakmice

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track