(KURIR TV) DELFINI U NEVERICI POSLE PORAZA OD HRVATA Savić: Ja ne znam pravila ove igre
Foto: Reuters

STALI U POLUFINALU

(KURIR TV) DELFINI U NEVERICI POSLE PORAZA OD HRVATA Savić: Ja ne znam pravila ove igre

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Srbije su do četvrtka bili vlasnici svih trofeja, ali su onda ostali bez svetske krune.

Specijalno za Kurir iz Budimpešte - Gojko Filipović

Hrvatska je sa 12:11 savladala "delfine" u polufinalu Svetskog prvenstva u Budimpešti.

- Čestitam Hrvatskoj na zasluženioj pobedi. Fizički su nas nadjačali. Loše smo se branili sa igračem manje. Ali iz dana u dan iz godine u godinu ja ne znam pravila ove igre - rekao je Dejan Savić koji je odmah posle meča čestitao hrvatskom selektoru Tucaku.

Andrija Prlainović postigao je čak šest golova...

- Kada ne možeš da se odbraniš da napravimo dva razlike. Nismo bili na nivou u odbrani. Bilo je lakih golova koliko hoćeš, sigurno pet-šest. Ostavljali smo ih u šansama odakle ne mogu da promaše.To j glavni razlog poraza. Zaslužili su, stalno su tu, svaka im čast na igri. Večeras su bili bolji. Moja igra je potpuno nepotrebna.Tri gola na kraju četvrtine je dekoncentracija, loše postavljanje, posebno kada smo bili svi u igri šest na šest. Njihov centar nam je dao dva gola sa dva metra, to nismo navikli. Nije ovo tragično kada se sve vidi kako smo igrali.

Duško Pijetlović:

- Očekivano je da jednom padnemo. Nismo se nadali, nadali se osvajanju turnira. Pad je logičan, ali ovde nismo ispoštavali golmane koji su ispaštali za naše odluke u odbrani. Verujem i nadam se trećem mestu. Svaki finiš ih je vraćao u utakmicu. Ulazili smo izjednačeni u četvrtine. Gluposti su na doveli do poraza. To je odlučilo pre svega ono što smo radili u odbrani

Filip Filipović:

- Pre svega, želeo bih da čestitam reprezentaciji Hrvatske, zaslužili su da pobede, nisu posustajali nijednog trenitka, imali su odličan ritam. Pokušali su da poremete naš ritam i u tome su uspeli u određenim trenucima. Finiš utakmice ne bih komentarisao, ali to je sport i to moramo da prihvatimo.

Posle godina dominacije i osvajanja devet medalja u nizu poraz se u nekom trenutku morao desiti?

- Naravno, to je sasvim normalno. Tim Hrvatske je sastavljen od izvanrednih igrača, koji imaju fantastičan individualni kvalitet. Zaista su unapredili igru od Olimpijskih igara u Riju, ono što mi prestaje samo je da im čestitam na plasmanu u finalu. Nama preostaje da damo sve od sebe i da osvojimo bronzanu medalju.

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

(Gojko Filipović, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track