VUJASINOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO SU DELFINI ZBAČENI SA TRONA: Hrvati su imali nešto što kod Srbije nisam video
Foto: Saša Pavlić Kurir

Optimista za budučnost

VUJASINOVIĆ OBJASNIO ZAŠTO SU DELFINI ZBAČENI SA TRONA: Hrvati su imali nešto što kod Srbije nisam video

Ostali sportovi -

Vladimir Vujasinović, legendarni srpski vaterpolista i trener Pro Reka, smatra da su Hrvati dobili "delfine" (12:11) u polufinalu Svetskog prvenstva jer su više želeli pobedu od naših igrača, ali ističe da jedan poraz ne znači i kraj dominacije Srbije u bazenu

- Ne bih se složio s tvrdnjom da pobeda Hrvatske, odnosno poraz Srbije, znači i prekid naše dominacije. To je preteška reč. Iza nas je čudesan period velikih uspeha, Srbija je u poslednjih nekoliko godina osvojila sve što se moglo osvojiti i logično je da je seriji fantastičnih rezultata jednom morao doći kraj. Srbija u Budimpešti je ponešto drugačija ekipa od one koja je igrala u Riju, došli su neki novi igrači, a nekih više nema. Zato na ovaj poraz ne gledam kao na veliku tragediju - kazao je za Index.hr Vujasinović.

Srpski trener smatra da su Hrvati možda više želeli pobedu u polufinalu.

- Hrvati su grizli za pobedu, a tu želju kod naših igrača nisam video. Ovaj poraz nam mora biti pouka. Porazi su kao i pobede deo sporta, a mi smo u polufinalu izgubili od reprezentacije koja je više želela i grizla puno jače od nas. Ključ trijumfa hrvatske reprezentacije bili su baš ta želja i energija. Trener može taktički, tehnički i fizički ekipu da spremi do savršenstva, ali ako nedostaje motiva i želje za pobedom, sve pada u vodu. Taj faktor je presudan u sportu i tu su nas Hrvati nadmašili. U tom segmentu bili su puno bolji od nas.Kad je Srbija povela 3:1, kod Hrvata nisam video paniku i strah. Igrali su svoju igru, grizli su i nisu se predavali, iako su gotovo celu utakmicu bili u rezultatskom minusu. Hrvati su imali sve i čestitam im na tome, zasluženo su u finalu, a mi iz ovog poraza moramo izvući pouke za budućnost.

Pred početak takmičenja u Budimpešti vaterpolisti su poručili da nisu zadovoljni kako ih tretira Savez. Hrvati su konstatovali da je predvodnik štrajkača bio Filip Filipović, koji je protiv Hrvatske odigrao jednu od najslabijih utakmica u karijeri.

- Nije se dogodio nikakav štrajk u reprezentaciji. Bilo je nekih problema na relaciji igrači-Savez, ali ne postoji kolektiv u kojem je sve ružičasto i bez trzavica. Nismo mi izgubili zbog svađa unutar ekipe, nego smo ispali jer smo naleteli na bolju i raspoloženiju ekipu - poručio je Vujasinović.

Povreda Dušana Mandića svakao je bila hendikep za naš tim.

- Manda nije bio spreman, to je bilo jasno, ali svaka mu čast. Žrtvovao se za ekipu, dao je sve od sebe i skidam mu kapu zbog toga. Ne bih rekao da je samo Mandić podbacio. Bez želje da nekog poimenice prozivam, bilo je još igrača koji su odigrali ispod očekivanja, a kad u ekipi imaš samo dvojicu-trojicu raspoloženih igrača, nemoguće je pobediti ekstra ekipu kao što je Hrvatska. Hrvatska je zasluženo pobedila - istakao je srpski trener.

UNIQA zvanično osiguranje vaterpolo tima Srbije na Svetskom prvenstvu u Budimpešti

Kurir sport / Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdaši , vratite se na zemlju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track