VLADIMIR GRBIĆ O TRAGIČNOM DOGAĐAJU NA BRAČU: Strašno je što je moj drug Markos izgubio sina!
Foto: Saša Pavlić

SLAVNI ODBOJKAŠ O TRAGEDIJI PRIJATELJA I KOLEGE

VLADIMIR GRBIĆ O TRAGIČNOM DOGAĐAJU NA BRAČU: Strašno je što je moj drug Markos izgubio sina!

Ostali sportovi -

Najveća trauma i tragedija za svakog roditelja je da izgubi dete, kaže Vanja Grbić nakon vesti da se sin njegovog prijatelja Markosa Milinkovića utopio na Braču

Najveća trauma i tragedija za svakog roditelja je da izgubi dete. Markos ima ogromnu podršku od svih nas, rekao je za Kurir Vladimir Grbić povodom tragične smrti malog Luke Milinkovića, sina nekadašnjeg argentinskog odbojkaša Markosa Milinkovića.

Naš slavni sportista potresao se kada je saznao da je trinaestogodišnji Luka, koji se u subotu predveče utopio u mestu Postira, na ostrvu Brač, sin njegovog dugogodišnjeg prijatelja.

Druženje u Argentini

- Tu nema reči utehe! Podrška koju Markos može da ima od svih nas neizmerna je i nemerljiva. Izgubiti dete je nešto najgore, ne gledajući na to da li se to desilo njemu ili bilo kome drugom - kaže Grbić.

Braću Vladimira i Nikolu Grbića veže dugo i iskreno, više od dve decenije staro prijateljstvo sa Markosom Milinkovićem. Njih dvojica su često odlazili kod njega u Argentinu, a on je skoro svakog leta, kada bi mu to obaveze dozvoljavale, bio gost kod njih u Novom Sadu i Kleku.

Nakon što mu je javljeno da mu je sin nastradao, Markos Milinković je u velikom šoku. Hitno je krenuo iz Buenos Ajresa za Hrvatsku. Argentinac je obožavao svog naslednika, koji je trenirao odbojku u Novom Sadu i želeo da bude slavan odbojkaš kao i njegov otac.

- Ne daje bože nikome! Ovakve stvari nateraju ljude da preispitaju sebe i svoja očekivanja, da se zauzmu za prave vrednosti u životu. Još jednom ponavljam, teško je kazati bilo šta posle ovoga, a Markos ima ogromnu podršku od svih nas - rekao je za Kurir Vladimir Grbić.

Nesrećni dečak je sa sestrom i majkom Jelenom Vukobrat, inače Novosađankom, letovao na Braču, a tragedija ih je zadesila već tokom prvog dana boravka na ostrvu. Luka je preminuo tokom ronjenja, dok su mu majka i sestra bile na plaži. Hrvatski mediji su preneli da je telo dečaka na dnu mora prvi primetio turista iz Slovenije koji je vozio pedalinu. U prvi mah s površine nije uspeo da razazna šta je na dnu, zbog čega je odlučio da se vrati i proveri s maskom.

- U pomoć je pritekao i jedan meštanin, koji je Luku bez svesti izvukao na površinu. Pokušavali su da ga ožive, vičući kupačima na obali da zovu lekare. Lukina majka je u trenutku postala svesna da iz vode iznose njenog sina. Nesrećna žena je u očaju počela da viče: „Je l‘ živ, je l‘ živ...“ Neprekidno ga je dozivala, dok su lekari uporno pokušavali da ga reanimiraju, ali bezuspešno - ispričao je jedan očevidac.

Zašto je dečak preminuo u vodi, uskoro bi trebalo da pokaže obdukcija. Na telu nisu primećeni tragovi nasilja, zbog čega je nasilna smrt isključena.

foto: Privatna Arhiva

Tuga u školi i u klubu

IMAO OČEVE GENE

Luka je živeo s majkom i sestrom u Novom Sadu, a na jesen je trebalo da pođe u sedmi razred Osnovne škole „Vasa Stajić“.

- Luka je bio dete za primer. Ne možemo da poverujemo da se dogodila ovakva tragedija - kaže Jasmina Pastonjicki, direktorka škole.

Šokirani su i u Odbojkaškom klubu Vojvodina, gde je Luka trenirao.

- Prošle godine nam se pridružio i odmah je pokazao talenat. Videlo se da ima očeve gene. Videlo se da želi da bude kao tata. Nažalost, sudbina mu to nije dozvolila - rekli su u OK Vojvodina.

S. S.

Najbolji argentinski odbojkaš

VANJA: UVEK JE BIO NASMEJAN

Markos Milinković, Srbin koji se rodio u Argentini, najpoznatiji je odbojkaš ove zemlje. Tokom karijere igrao je u najvećim svetskim klubovima, a šest godina je biran za najboljeg odbojkaša Argentine.

- Nikola i ja smo ga upoznali 1990. godine, kada smo s reprezentacijom Jugoslavije igrali protiv Argentine. Od tada traje naše prijateljstvo. Markos je uvek bio nasmejan, vedar i dobar momak - kaže Grbić.

Kurir / A. RADONJIĆ - I. MILIĆEVIĆ

Foto: Saša Pavlić, Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto će biti kažnjen Partizan i šta čeka Zvezdaše u Pragu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track