PRVI STEPENIK KA TOKIJU: Srpki trio na GP u Moskvi
Foto: Dado Đilas

DUGO PUTOVANJE KA OI

PRVI STEPENIK KA TOKIJU: Srpki trio na GP u Moskvi

Ostali sportovi -

Srpski reprezentativci u tekvondou Tijana Bogdanović (-49kg), Draško Jovanov (+80) i Nikola Vučković (-68) otputovali su u Moskvu na prvi Gran pri ove godine, turnir G4 kategorije.

Ovo je prvo takmičenje na kom će se boriti naši reprezentativci nakon Svetskog prvenstva, a uz pomenuti trio biće i treneri Dragan Jović i Borislav Krstić.

- Protekle dve nedelje proveli smo na letnjem kampu u Vrnjačkoj banji gde smo zaista naporno radili. Hotel Zepter nam je omogućio vrhunske uslove za trening. Tijana je lako došla u svoju kategoriju u kojoj će se boriti na Grand priju u Moskvi, jer ovo je početak borbe za odlazak u Tokio. Put nije lak, svakako nije ni kratak, ali bitno je da je dostižan. Zato krećemo sa puno vere u svoje mogućnosti na ovom Grand priju - rekao je Jović.

Osvajač bronze na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu debitovaće u kategoriji preko 80 kilograma.

- Ovo će biti test za mene, jer nemam iskustva u borbi sa teškašima, ali verujem u sebe. Protekle tri nedelje radili smo punom parom, po dva izuzetno teška treninga dnevno. Cela sezona biće naporna i zaista je važno da u nju uđemo spremi i pozitivni - poručio je Jovanov.

Tijani Bogdanović za dlaku je pobegla medalja na Svetskom prvenstvu, a naša olimpijska vicešampionka u tome je samo pronašla dodatni motiv za trening.

- Završen je Galebov letnji kamp na kome smo se spremili najbolje što smo mogli. Imali smo odlične sparing partnere koji su mi pomogli da odradim svaki trening kako treba. Naravno, uz najbolje trenere sveta. Prvi put posle olimpijskih igara se vraćam u svoju kategoriju i super se osećam. Jedva čekam da počne takmičenje i da se ponovo borim sa mojim starim protivnicama. Tu će biti i takmčarka iz Koreje koja me je pobedila u finalu Olimpijskih igara. Iskreno, volela bih da se sretnemo opet u finalu - rekla je Bogdanovićeva, koja je pre dve godine na GP u Moskvi osvojila bronzu.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako je Zvezda ovog leta zaradila 8,5 miliona evra?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track