(VIDEO) ON SE DIVIO BOLTU, A MI SMO UŽIVALI SLUŠAJUĆI NJEGA: Ovako je legendarni Duško Korać obeležio karijeru najbržeg čoveka na svetu
Foto: Profimedia, Printscreen YouTube

ovo se nikada neće ponoviti

(VIDEO) ON SE DIVIO BOLTU, A MI SMO UŽIVALI SLUŠAJUĆI NJEGA: Ovako je legendarni Duško Korać obeležio karijeru najbržeg čoveka na svetu

Ostali sportovi -

Jamajčanin Jusein Bolt se bronzom na Svetskom prvenstvu oprostio od trka na 100 metara, pošto po okončanju nadmetanja u Londonu završava profesioinalnu karijeru.

Bolt je rezultatima i ponašanjem na stazi gotovo 15 godina jedan od omiljenih sportista na planeti. Njegove uspehe, gledali smo i još nekoliko puta ćemo (trčaće i u štafeti 4x100 metara) sa nevericom, pitali se mnogo puta kada je obarao svetske rekorde da li može bolje, brže?

Jamajčanin nam je možda pokazao gde su granice ljudskih mogućnosti kada je u pitanju sprint, jer je teško i zamisliti da svetski rekord u najubržoj atletskoj deonici od 9 sekundi i 58 stotih neko ikada nadmaši.

A mi smo uz Bolta uživali i u komentarima koje nam je tokom prenosa darivao legendarni i danas nažalost pokojni Duško Korać.

Korać nije skrivao da navija za Bolta, divio se njegovoj prirodnosti, otvorenosti i volji da svaki put pokuša nadmašiti sebe.

Poslušajte i pogledajte dva legendarna snimka. Uživajte, jer ovako nešto, možda više nikada gledati nećemo.

Bolt je osvajanjem bronze u poslednjoj trci ostao na tri zlatne medalje na prvenstvima sveta u disciplini 100 metara, nakon što je najbrži bio u Berlinu (2009), Moskvi (2013) i Pekingu (2015), uz tri uzastopne olimpijske titule. Jusein Bolt od atletike se oprašta u štafeti na 4x100 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu. Do danas je osvojio čak osam olimpijskih i 11 zlata na Svetskim prvenstvima računajući sve discipline. Više od 50 puta u karijeri je ovu deonicu istrčao za manje od 10 sekundi, a njegov svetski rekord iz Berlina 2009. godine (9,58) teško će u skorije vreme biti nadmašen. Poslenji put "Munja sa Jamajke" je poražena na 100 metara 2013. godine kada ga je pobedio Džastin Getlin.

Kurir sport, Foto

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto Partizan mora da se zahvali Zvezdanu Terziću?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track