LEPE ZA MEDALJU: Atletičarke mame uzdahe
Foto: Reuters

SVETSKO PRVENSTVO U ATLETICI

LEPE ZA MEDALJU: Atletičarke mame uzdahe

Ostali sportovi -

U Londonu se takmičio veliki broj atletičarki iz svih krajeva sveta koje bi komotno mogle da prošetaju i modnom pistom.

Takmičenje najboljih svetskih atletičara navijačima širom sveta pružio je užitak ne samo u sportu kao takvom već i u slikama sportistkinja koje plene svojom lepotom.

Ne zbog subjektivnosti i nacionalne pripadnosti, već zbog objektivnih činjenica, jedna od najlepših učesnica ovog takmičenja je i srpska šampionka Ivana Španović, koja i ove godine ima veliku konkurenciju u koleginicama širom sveta, a stiče se utiska da joj je i dalje „prva pratilja“ Ruskinja Darija Klišina.

foto: Profimedia

Genoveva Lakaze

Nije Australijanka dosad uspela da ostvari neke zapaženije rezultate na velikim takmičenjima, ali je redovna učesnica završnih turnira, a bila je i deo olimpijskog tima svoje zemlje poslednja dva puta na Olimpijskim igrama.

foto: Reuters

Sajg Votson

Od prošle godine je i zvanično deo olimpijskog tima Kanade, a nakon srebra na SP za juniore 2011. godine, najveće uspehe je ostvarivala na Panameričkim igrama, gde ima po jednu zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju.

Ivana Španović

Najveća zvezda srpske atletike dominira u svojoj disciplini, gde god se pojavi ruši sve pred sobom, a u poslednjih pet sezona svake godine je osvajala poneku medalju na velikom takmičenju. I to kako. Na SP u Moskvi 2013. bila je treća skokom 6,82 metra, da bi na EP u dvorani ove godine u Beogradu do zlata došla dužinom od 7,24 metra. Nažalost, svetsko zlato u Londonu joj je izmaklo.

foto: AP

Katarina Džonson Tompson

Domaća takmičarka nije uspela da se domogne jedne od medalja u sedmoboju, ali je pre toga, od 2012. do 2015, osvojila tri zlatne i jednu srebrnu medalju, pa je javnost na Ostrvu s pravom polagala mnogo nade u nju.

foto: Fonet

Darija Klišina

Prelepa Ruskinja od Evropskog prvenstva u Švajcarskoj 2014. godine, gde je bila treća, odmah iza naše Ivane Španović, nije uspela da se okiti nekom medaljom s velikog takmičenja, ali zato uvek pleni svojom lepotom. Na SP u Londonu se domogla srebrnog odličja.

foto: Profimedia

Erika Kinsei

Osvajačica zlatne medalje s juniorskog SP u Holandiji 2007. nije uspevala u seniorskoj konkurenciji da se popne na pobedničko postolje. Učestvovala je na Olimpijskim igrama 2016. godine, ali bez zapaženog rezultata.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Reuters, AP, Profimedia, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

11 sportistkinja zbog kojih nam je I NA SNEGU VRELO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track