ŽIVOTNA DRAMA: Legendarni jugoslovenski atletičar se bori za život!
Foto: Printskrin/Facebook

USPEŠNO OPERISAN

ŽIVOTNA DRAMA: Legendarni jugoslovenski atletičar se bori za život!

Ostali sportovi -

Jedan od najboljih jugoslovenskih atletičara svih vremena, Ismail Mačev ovih dana preživljava pravu životnu dramu!

Član čuvene bele štafete, čovek koji je već decenijama član AK Crvena zvezda, bori se karcinomom pluća i pre neki dan je uspešno operisan.

Trenutno se oporavlja na VMA.

Životna drama legendarnog sportiste počela je u martu ove godine kada je na nagovor supruge otišao da sredi problem sa prstom koji vuče već godinama. Zbog problema sa tetivom nije mogao da savije domali prst. Rutinksa operacija kojom bi se ta tetiva prsta sredila bila je zakazana samo je popularni Maki morao da odradi još neke analize između ostalih i pregled pluća.

Sve je to i odradio a potom otišao koji dan ranije u bolnicu kako bi sačekao operaciju prsta. Na sam dan operacije, doktor je primetio neku mrlju na plućima i odbio da izvrši operaciju pre nego se to detaljnije ne ispita. Ovo sve se odvijalo krajem marta i početkom aprila pre odlaska na klupske pripreme u Bar.

Po povratku iz Crne Gore dobio je mali spisak lekova na biljnoj i vitaminskoj bazi za oporavak. Te sve lekove je pio sve do početka avgusta, a u međuvremenu je radio sve neophodne analize na kojima mu je ustanovljn karcinom pluća.

Čim je to saznao Mačev se obratio lekarima sa VMA koji su mu zakazali operaciju za 8. avgust. Pošto je taj lekar kod koga je zakazao operaciju otišao na odmor, operacija je prolongirana za 2 dana i tako je Ismail operisan 10. avgusta rano ujutru.

Operacija je trajala puna tri sata. Odstranjen mu je gornji režan na desnom plućnom krilu i time je otklonjeno sve što je taj karcinom zahvatio. Operacija je uspešno obavljena.

Ali priči tu nije kraj. Kada se činilo da se sve završilo, sa odeljenja je vraćen ponovo u šok sobu zbog jakih bolova i teškog disanja proveo je tamo celu noć. Posle oporavka, ponovo je vraćen na odeljenje.

Maki je trenutno dobro, a porodica i prijatelji mu svakodnevno prenose reči podrške koje mu puno znače.

On će još neko vreme provesti u bolnici jer oporavak još uvek nije završen.

Borba još uvek traje, ono najgore prošlo i Maki sad lagano ulazi u finiš i ove trke koju će rutinski da završi i da pobedi kao što je to radio bezbroj puta u svojoj sportskoj karijeri.

kurir.rs / kurir sport

foto: Printskrin/Facebook

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Devojčice udarile šamar promoterima mržnje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track