ŠTEFANEK CENTARFOR: Odigraću nekoliko utakmica za Slaviju
Foto: Dado Đilas

Kao Bolt - rvač ode u fudbalere

ŠTEFANEK CENTARFOR: Odigraću nekoliko utakmica za Slaviju

Ostali sportovi -

Davor Štefanek kao Jusein Bolt! Zlatni srpski rvač odlučio je da trese mreže na fudbalskim terenima.

Davor se sa prijateljima oprobao u malom fudbalu na turniru u Banatskom Aranđelovcu, a njegovo umeće zapalo je za oko čelnicima FK Slavija iz ovog mesta. Ponuđen mu je dres sa brojem devet, a Davor je to prihvatio.

- Nema šta mnogo da se kaže o tome. Registrovao sam se, odigraću dve, tri utakmice kad budem imao vremena - kaže on.

Trener i sekretar Slavije Rade Gojković istakao je da je angažovanje Štefaneka najbolji poklon koji je mogao da dobije za 49. rođendan.

- Počastvovani smo što je naš proslavljeni rvač postao član našeg kluba i što ce zaigrati za Slaviju. Za Davora Štefaneka je rezervisan dres sa brojem devet. Normalno je da ne možemo očekivati da Štefanek igra za nas svaku utakmicu, ali dogovorili smo se da odigra bar nekoliko mečeva.

Dok si dlanom o dlan, prošla je godina od momenta kada je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru sve krenulo nabolje za srpske sportiste. Na jučerašnji dan Davor Štefanek osvojio je zlatnu medalju u rvanju, pa se u izjavi za Kurir prisetio najvećeg uspeha u karijeri.

- Utisci se nisu totalno slegli! Znam da sam olimpijski pobednik, ali nekako... Mislim da se nikd neće ni slegnuti - kaže Štefanek.

Medalja i kraj: Karijeru ću završiti u Tokiju 2020.

Fudbal je, naravno, samo ljubav i povremena aktivnost, a rvanje je i dalje u prvom planu. Štefanak nam otkriva planove.

- Radim dalje, sledeće godine idem na Svetsko prvenstvo. Odlučio sam da rvem do OI u Tokiju, da probam i tamo da uzmem jednu od medalja i tako završim karijeru.

Kurir sport, Gojko Filipović, Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track