SINIŠA JASNIĆ ZA KURIR: I Karl Luis video jaku Srbiju!
Foto: USSS, Printscreeen

Univerzijada

SINIŠA JASNIĆ ZA KURIR: I Karl Luis video jaku Srbiju!

Ostali sportovi -

Četiri zlatne medalje premašile su naša očekivanja, tako da sam ponosan na sportiste koji su predstavljali zemlju na Igrama u Tajpeju, kaže predsednik USSS

Sa četiri zlatne medalje Srbija je zauzela visoku poziciju na kraju 29. Letnjih univerzitetskih igara u Kineskom Tajpeju (Tajvan). Vaterpolisti, Amela Terzić, Tijana Bogdanović i tekvondo ekipa obradovali su naciju najsjajnim odličjima, samim tim i ministra sporta i omladine Vanju Udovičića, koji im je uputio javnu čestitku.

foto: USSS
foto: USSS

A zadovoljstvo rezultatima naših sportista u Tajpeju nije krio ni Siniša Jasnić, dugogodišnji uspešni predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije.

- Broj osvojenih medalja je očekivan, ali sjaj tih medalja premašio je naša očekivanja. Četiri zlata svakako su veliki uspeh za Srbiju, veći i od onog s prošlih Igara, kada smo osvojili šest medalja, ali nijednu zlatnu - istakao je Jasnić za Kurir.

Naše sportiste su na Univerzitetskim igrama predvodili sjajni treneri, koji su svoje takmičare vodili i od olimpijskih medalja u Riju prošle godine.

- Dejan Savić je na svoj maestralan način vodio vaterpoliste do zlata, Dragan Gale Jović je pokazao da je medalja zagarantovana kada je on tu, Rifat Zilkić je kao više puta dosad sjajno spremio Amelu Terzić. I ostali treneri su dali veliki doprinos Igrama, tako da dugujem zahvalnost svima koji su bili s nama.

U Tajpeju je bilo i drugih velikih svetskih imena, a u prvi plan iskače Karl Luis.

- Legenda svetske atletike sa svojim saradnicima predvodio je američke atletičare na Igrama. Imali smo priliku da popričamo u univerzitetskom selu i on je i te kako upoznat s kvalitetnim radom u srpskom sportu.

foto: Saša Pavlić

Uvek na licu mesta

Hvala Kuriru

Kurir je bio jedan od dva srpska medija koji je svakodnevno izveštavao sa Univerzijade.

- Hvala Kuriru na profesionalnom izveštavanju tokom Igara, ali i na podršci iz Beograda pre Igara - istakao je Siniša Jasnić.

Goran Anđelković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo koji su razlozi poraza od Rusije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track