SIN ŽESTOKOG MOMKA SRPSKOG PODZEMLJA: Andrija Šljukić nije krenuo očevim stopama, posvetio se sportu i doneo Srbiji puno medalja!
Foto: Fonet

Primer uspešnog momka

SIN ŽESTOKOG MOMKA SRPSKOG PODZEMLJA: Andrija Šljukić nije krenuo očevim stopama, posvetio se sportu i doneo Srbiji puno medalja!

Ostali sportovi -

Andrija Šljukić, sin nekadašnjeg šefa beogradskog podzemlja Sredoja, nije krenuo očevim stopama već se okrenuo sportu i zdravom načinu života.

Andrija je rođen 8. septembra 1995. godine, iza sebe ima mnoštvo medalja i priznanja, kako u juniorskij tako i u seniorskoj konkurenciji.

Samo u juniorskoj konkurenciji osvojio je tri odličja i veoma brzo se pokazao na veslačkoj sceni i dokazao da se radi o pravom veslačkom i sportskom biseru.

Na juniorskom prvenstvu Starog kontinenta, zajedno u paru sa Bojanom Došljakom ima srebrnu medalju, na Svetskom prvenstvu u Trakaiju za juniore ima takođe srebrnu medalju u skifu. Priču je zaokružio sa zlatnom medaljom na Balkanskom prvenstvu u Beogradu.

Šljukićeve uspehe u juniorskoj konkurenciji krunisao je Olimpijski komitet Srbije (OKS) proglasivši ga za najboljeg mladog sportistu u 2013. godini.

"Svestan sam da me mnogi doživljavaju kroz očevu prizmu, ali se ne opterećujem time. Svako može da priča šta god želi, nemam problema sa tim. Mogu samo da kažem da sam imao najboljeg oca na svetu", izjavio je svojevremeno Šljukić.

U seniorskoj konkurenciji Andrijin najveći uspeh je plasman na Olimpijske igra u Rio 2016. godine gde mu je za dlaku izmakla medalja.

Posle ubistva svog oca Andrija je istakao da je brzo morao da se osamostali.

"Tačno je da sam zbog svih dešavanja u porodici morao ranije da postanem svoj čovek i da se osamostalim. To me je učinilo mnogo jačim i izdržljivijim."

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko će se posle finala EP krstiti sa tri prsta?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track