(VIDEO, FOTO) BORILAČKI SPEKTAKL SE IZ SRBIJE SELI U SVET Balašević: Megdan organizujemo u Omanu
Foto: Privatna Arhiva

DOBAR GLAS DALEKO SE ČUJE

(VIDEO, FOTO) BORILAČKI SPEKTAKL SE IZ SRBIJE SELI U SVET Balašević: Megdan organizujemo u Omanu

Ostali sportovi -

Borilačka MMA revija koja je u aprilu organizovana u Novom Sadu dobila najveće ocene, a bogati Arapi tvorcima manifestacije ponudili gostoprimstvo

Dobar glas daleko se čuje, pa je srpski Megdan probio sve svetske barijere.

Aleksa Balašević, organizovao je međunarodni MMA turnir krajem aprila ove godine u Novom Sadu, gde su učešće uzele najveće zvezde ovog borilačkog sporta u Srbiji i svetu. Posle istinskog spektakla koji je viđen u Srbiji, organizatori su dobili pohvale iz celog sveta.

foto: Privatna Arhiva

"Megdan" je pratila i himna "Megdan, bre" koju je napisao Aleksin otac, poznati srpski kantautor Đorđe Balašević, a izvodi je Ivan Zoranović Kiza. Za sjajnu koreografiju na prošlom "Megdanu" bila je zaslužna Aleksina majka, glumica Olivera Balašević, pa se može reći da je cel aporodica uspešno organizovala ovu prelepu borilačku manifestaciju.

Proteklih dana Aleksa Balašević boravio je u Monte Karlu gde je bio na sastanku sa Rashidom Al Barvanijem, članom jedne od najmoćnijih porodica na svetu. Upravo je Al Barvani predložio Balaševiću da sledeći "Megdan" organizuje u njegovoj zemlji Omanu.

- Posle sastanka u Monte Karlu imamo priliku da "Megdan" predstavimo van naših granica. Rashid Al Barvani član moćne porodice iz Omana ponudio nam je gostoprimstvo i mogućnost da borilačku manifestaciju održimo u gradu Muskatu - rekao je za Kurir Aleksa Balašević.

foto: Privatna Arhiva

Mladi i sposobni organizator iz Novog Sada otkriva za Kurir još neke pikantne detalje sa sastanka sa Rashidom Al Baravanijem.

- Barvani je poželeo da da mi budemo prva MMA revija ikada u Omanu. To znači da ćemo ući i u istoriju te države. Na sastanku sam ga pitao "zašto mi od svih na svetu", a Rashid je rekao da je prvo što im se svidelo ime "Megdan" jer na arapskom ima isto značenje kao i na srpskom. I zato što smo mladi, a profesionalni i što smo među retkima koji pored samog sporta imamo i kulturno performansnu paralelu događaja iz istorije viteštva naše zemlje.

U toj arapskoj zemlji žele da ugoste najbolje borce sa planete.

- Oman nema borce, niti klubove, ali su poželeli da po istom principu prošlog "Megdana" dovedemo borce iz celog sveta. Što je i naš cilj. Oman je veoma upućen u MMA sport, iako im je fudbal omiljen, ali kako Rashid kaže posle prve revije "Megdana" bićemo iznenađeni koliko njegov narod voli i prati borilački sport.

foto: Privatna Arhiva

Aleksa Balašević podseća da srpski ljubitelji borilačkih veštna neće biti uskraćeni za još jedan istinski spektakl.

- Čeka nas 25. novembra "Megdan 2" koji nosi naziv "Ni na nebu ni na zemlji", u velikoj hali SPENS. Organizujući "Megdan 2", započećemo planove i za "Megdan" u Omanu. Naš menadžer, ekonomista Damjan Kuba Nicić biće više zadužen za projekat "Megdana u Omanu" dok sam ja trenutno zaokupiran Megdanom koji je 25. novembra u Novom Sadu. Drago mi je zbog naših pregovora jer će to biti jedina srpska sportska MMA franšiza koja postoji još negde u dalekom svetu. Granice postoje da bi se prelazile, a različitosti da bi nas približile - poručio je Balašević.

kurir.rs / A.Radonić

foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Partizanovci, ako je za utehu....

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track