SVETSKO PRVENSTVO U SARASOTI: Vasić i Beđik zauzeli šeto mesto u finalnoj trci
Foto: Veslački Savez Srbije

ITALIJANI SVETSKI PRVACI

SVETSKO PRVENSTVO U SARASOTI: Vasić i Beđik zauzeli šeto mesto u finalnoj trci

Ostali sportovi -

Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić, Nenad Beđik zauzeo šesto mesto u finalu Svetskog prvenstva za seniore u Sarasoti.

Miloš Vasić i Nenad Beđik zauzeli su šesto mesto u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore u Sarasoti. Finalni okršaj naš čamac je izveslao u vremenu 6:37.89.

Svetski prvaci postali su Italijani Lodo i Vičini (6:16.22) koji su ove godine stigli i do šampionske krune na Evropskom prvenstvu za seniore u Račicama. Srebro je pripalo braći Sinković iz Hrvatske (6:16.56), olimpijskim pobednicima u dubl skulu, dok su bronzu osvojili Novozelanđani Marej i Hanter (6:20.85). Četvrti kroz cilj prošla su braća Onfrej iz Francuske (6:26.26), a peti Britanci Džeferi i Džordž (6:31.19).

Vasić i Beđik, koji su bili jedini među finalistima koji su do bitke za medalje u Sarasoti izveslali tri trke, dobro su se držali prvih 500 m poslednjeg okršaja u Sarasoti. Međutim, na ulasku u drugu “hiljadarku” zaostatak za vodećom trojkom bio je veliki i već tada se videlo da naš čamac nema velike šanse da se umeša u borbu za visok plasman u ovoj trci. Šesto vreme imao je na 1.000 m, a sa tim plasmanom je i prošao kroz cilj.

– Vasić i Beđik su plasmanom u finale Svetskog prvenstva za seniore potvrdili visoku svetsku klasu. Ipak, okršaj za medalju nisu uspeli da izveslaju na svom najvišem nivou, pa su ostali bez višeg plasmana od šestog mesta – kazao je trener dvojca bez kormilara Nebojša Ilić.

Milica Slijepčević i Ljiljana Jošić svoj debitantski nastup na svetskim prvenstvima za seniore završile su na devetom mestu. Naš ženski dvojac bez kormilara je u B finalu s vremenom (7:23.75) bio treći. U borbi za plasman od sedmog do 11. mesta pobedila je Italija (7:17.76), druga je bila Republika Irska (7:19.89), četvrta Kina (7:24.44), a peti Meksiko (7:32.82). Naše reprezentativke, koje su u B finalu imale podršku svojih koleginica sa Univerziteta Ostin u Teksasu, od početka trke zauzele treće mesto i sa tim plasmanom su i prošle kroz cilj.

U nedelju, 1. oktobra, poslednjeg dana šampionata svoj nastup u Sarasoti završava i Marko Marajnović. Naš skifista će od 15, 15 č veslati u B finalu, za plasman od sedmog do 12. mesta. Pored našeg čamca u ovoj trci će nastupiti i Švajcarac Stalhberg, Holanđanin Broenink, Danac Nilsen, Poljak Vegricki-Smiček i Rus Ribčev.

kurir.rs / kurir sport

foto: Veslački savez Srbije

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zašto su Zvezda i Partizan nestali sa terena u drugom poluvremenu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track