Najnovije vesti

POTVRĐENA SUSPENZIJA RUSIJI: Doping skandal se ne smiruje! Još devet zemalja sankcionisano na isti način
Foto: Profimedia

IWF NEMA MILOSTI

POTVRĐENA SUSPENZIJA RUSIJI: Doping skandal se ne smiruje! Još devet zemalja sankcionisano na isti način

Ostali sportovi

Međunarodna federacija za dizanje tegova (IWF) potvrdila je jednogodišnju suspenziju devet zemalja, uključujući i Rusiju, čija ponovljena analiza nalaza sa olimpijskih olimpijskih igara 2008. i 2012. godine sadrži bar tri pozitivna slučaja.

Federacije na koje se odnose sankcije, koje će o tome biti obaveštene, a koje će stupiti na snagu sredinom oktobra, pored Rusije, su i Azerbejdžan, Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kina, Moldavija, Turska i Ukrajine, objavila je IWF.

"Ne vidim nikakvo dobro u ovoj odluci i ne razumem njen cilj... Čini mi se da će IWF zažaliti zbog te odluke... To je odluka protiv sporta dizanja tegova", rekao je trener ruskog tima, Nikolaj Kolesnikov, ruskoj agenciji R-Sport.

"Oni nemaju pravo na to", rekao je Oleg Pisarevski, trener mučkog tima.

"Zašto ubijaju u korenu razvoj dizanja tegova u našoj zemlji? Mi smo promenili upravu federacije, stari šefovi timova više nisu tu. Živimo pod drugim pravilima, nedeljno obavljamo šezdeset provera, naši momci su se vrlo ozbiljno pripremili, a sada su im suze u očima"..

Juna 2016. godine, pre Olimpijskih igara u Riju, IWF je odlučila da suspenduje Rusiju, Belorusiju i Kazahstan na godinu dana, zbog tri slučaja dopinga otkrivena nizom analiza uzoraka sa Igara iz Pekinga i Londona, čime je upravljao Međunarodni olimpijski komitet (IOC).

Na kraju, ruskim dizačima tegova je uskraćeno učešće na Olimpijskim igrama 2016. godine, kao i zemljama sa više od tri pozitivna slučaja, uključujući Kazahstan i Belorusiju. Azerbejdžan, Moldavija, Severna Korejae, Rumunija i Uzbekistan takođe su sankcionisane u Riju.

kurir.rs / Beta

foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track